sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Antti Tuomainen: Mies joka kuoli

 

Alkuteos: Mies joka kuoli (2016)

Lukija: Jarmo Mäkinen

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Kesto: 8h 8min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789520117115

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^


*Kansainvälinen sienibisnes ei ole koskaan ollut näin veristä.

Helteinen pikkukaupunki. Myrkytetty mies. Jaakko Kaunismaa on 37-vuotias sieniyrittäjä, joka saa lääkärikäynnillään yllättäviä uutisia: hän on kuolemassa. Jatkotutkimuksissa selviää, että hän on pitkällisen myrkkyaltistumisen uhri – toisin sanoen joku on hitaasti mutta varmasti murhaamassa häntä.

Mies joka kuoli on trilleri ja musta komedia elämästä ja kuolemasta, rakkaudesta ja petoksesta. Se on myös uudenlaista, makaaberin huumorin sävyillä leikittelevää Tuomaista.

Antti Tuomainen on Vuoden Johtolanka -palkittu kirjailija, jonka teoksia on julkaistu 28 maassa mukaan lukien Yhdysvallat, Kiina, Ranska, Saksa ja Brasilia. Hänen teoksensa Synkkä niin kuin sydämeni on ollut Isossa-Britanniassa ehdolla arvostetun Petrona-palkinnon saajaksi ja siitä ollaan tekemässä elokuva.*


Mies joka kuoli on omalla tavallaan kepeän mustanhauska trilleri, jossa leikitellään "hyvän" huumorin rajoilla. Kirja sisältään yllättäviä tapahtumia, outoa huumoria sekä tietysti ratkaisujen selvittämistä. Tässä sopassa on nimittäin useampikin lanka lillumassa, eikä kaikki ole niin yksiselitteistä kuin miltä voi aluksi vaikuttaa. Monestikaan ensivaikutelmiin ei kannata luottaa, tai ainakin niihin kannattaa suhtautua varauksella.

Jaakon matkaan kannattaa lähteä omalla vastuulla. Kuoleman lähestyessä tämä rauhallinen ja harkitseva mies alkaa nimittäin löytämään itsestään uusia puolia ja ajatuksia. Onko elämä sittenkään vielä eletty? Ja mitä kaikkea mies on valmis tekemään bisneksensä eteen?

Mäkinen on ihan kelpo lukija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti