maanantai 19. syyskuuta 2022

Kieron Gillen: Die. Volume 4, Bleed

 

Alkuteos: Die Volume 4: Bleed (2021)

Kuvittaja: Stephanie Hans

Teksti: Kieron Gillen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 160

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781534319264

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Die #4

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin Die-sarjakuvalehden numeroissa #16-20


*In the nineties, six teenagers disappeared into a fantasy role-playing game. Only five returned. Nearly thirty years later, these broken adults are dragged back to discover the game isn’t finished with them yet…

Kieron Gillen (The Wicked + The Divine, Young Avengers, Star Wars) and Stephanie Hans (Journey Into Mystery, Batwoman) team up in a comic where fantasy gets real.

DIE: Bleed collects issues 16-20 of this critically acclaimed series.*



Rakastan tämän sarjakuvan kuvitusta. Se on elävä ja tunnelmallinen. Leikkii valoilla ja varjoilla ja väreillä. Siinä on jotain taianomaista ja kaunista. Jotain hieman utuista. Ihan nappisuoritus ajatellen sarjakuvan fantasiamaailmaa.

Sankarit suuntaavat kohti mystistä saarta, josta pitäisi löytyä reitti kohti maan ydintä. Minneppä muuallekaan kummallinen Die olisi voinut mennä piiloon. Matkalla he kohtaavat vielä yhden muiston/heijastuman ja heille alkaa paljastumaan salaisuus kahden maailman (vaiko maailmojen?) välillä. Nyt joudutaan pelaamaan aikamoista riskipeliä, kun kyseessä on useampikin tulevaisuus. Millaista hintaa siitä pyydetään?

Upea ja kekseliäs tarina, jossa käsitellään hienosti roolipelejä, niiden syntyä ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia oman itsensä löytämiseen ja oman minuuden rakentamiseen. Värikylläinen ja tapahtumarikas kokonaisuus. Suosittelen!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti