perjantai 10. maaliskuuta 2023

Alessandro Ferrari: Pimeyden perilliset : sarjakuvaromaani

Alkuteos: Star Wars: The Force Awakens, Graphic Novel Adaptation (2023), Star Wars: The Last Jedi, Graphic Novel Adaptation (2023) & Star Wars: The Rise of Skywalker, Graphic Novel Adaptation (2023)

Kääntäjä: Antti Hulkkonen

Kuvittaja: Simone Buonfantino, Matteo Piana & Stefani Simeone

Teksti: Alessandro Ferrari

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Tammi

Sivumäärä: 224

ISBN: 9789520448936

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Star Wars

Peukku: q^^



*Kauan sitten kaukaisessa galaksissa…


Palvottu ja ylistetty kertomus hyvän ja pahan ikuisesta kamppailusta, kohtalosta, rohkeudesta - ja kaiken elollisen yhteen sitovasta Voimasta - huimana sarjakuvana! Koe Reyn tie romunkerääjästä jediksi, Poen ja Finnin toveruus, Vastarintaliikkeen ahdinko, Ensimmäisen ritarikunnan hirmuvalta, Kylo Renin raastava ristiriita ja varjoissa vaanivan keisarin hyytävä hirveys uutena tulkintana, joka perustuu Star Wars -elokuvasarjan päätöstrilogiaan Voima herää, Viimeiset jedit ja Skywalkerin nousu.*



Yksiin kansiin on koottu sarjakuvasovitukset viimeisimmästä Star Wars -trilogiasta. Tiivistäminen on tehty kohtalaisen hyvin. Joissain kohdissa on minusta tehty tyhmät tiivistykset ja toisinaan taas keskitytty epäolennaisempiin asioihin. Tarinoista saa kyllä hyvin selvää, eikä dynaaminen rakenne kärsi.

Kuvitus on mukavaa katseltavaa ja henkilöhahmot näyttävät ihmisvastineiltaan riittävän hyvin. Välillä mittasuhteet ovat mitä ovat ja asennot kummallisia. Se kuitenkin sallittakoon sarjakuvalle, jonka tehtävänä on viihdyttää.

Kokonaisuus toimii. Suomennoskaan ei ole sieltä pöllöimmästä ja kankeimmasta päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti