keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Ilpo Koskela: Revel

Alkuteos: Revel (2022)

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: GST Graafinen Studio

Sivumäärä: 108

ISBN: 9789529994748

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Revel

Peukku: q^^

Huom: sarjakuvat ilmestyneet vuosina 1985-2008



*Revel on novellikokoelma, jossa ovat samoissa kansissa Ilpo Koskelan vuosina 1985-2008 käsikirjoittamat ja piirtämät, useana vuonna Kemin valtakunnallisessa sarjakuvakilpailussa palkitut ALEKS REVEL -sarjakuvanovellit.


Tarinoiden tapahtumat sijoittuvat Suomeen ja lähialueille 1930-luvun alkuun, kieltolain ajan viimeisille hurjille salakuljetusvuosille. Aleks salakuljettaa pirtua Suomeen, välttelee virkavaltaa ja ottaa yhteen muiden salakuljetusjengien kanssa, törmäten mielenkiintoisiin ihmisiin, tapahtumiin ja ajan ilmiöihin. Myöhemmin 1930-luvun lopulla Aleks seikkailee Espanjassa ja toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina jälleen Suomessa ja 1950-luvun lopulla Havannassa Kuubassa.


Mukana myös kaksi keskeneräistä, ennen julkaisematonta tarinan aloitusta, joissa tarinakokonaisuus kerrotaan synopsiksena sarjakuvasivujen jälkeen.*



Mustavalkoisia lyhyitä sarjakuvanovelleja joissa seikkailee pirtua salakuljettava virolainen Revel. Mies on nopsa ampumaan ja juonikas mieleltään, eikä tuurikaan ole sieltä huonoimmasta päästä. Tämä käy selville monissakin kiperissä paikoissa, joissa ei pelkällä ällillä olisi pärjätty. Historiallisia seikkoja ja jännitystä yhdistelevät tarinat ovat aktiivisia ja omalaatuisia. Välillä fontista on hankala saada selvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti