lauantai 25. maaliskuuta 2023

Johanna Witick: Oravalaakson tarinat. 1, Ossi ja Titityy

Alkuteos: Oravalaakson tarinat. 1, Ossi ja Titityy (2023)

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Sivumäärä: 46

ISBN: 97895114644853

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Oravalaakson tarinat #1

Peukku: q^^



*Pähkähauska sarjakuvaseikkailu alkaa.


Eräs hajamielinen flamingo toimittaa vahingossa oravavauvan etanalle. Oravan nimi on Ossi, ja etana tekee parhaansa kasvattaessaan Ossista kunnon oravaa. Käy kuitenkin niin, ettei Ossi ihan helpolla löydä oravuuttaan.


Jotta Ossi löytää paikkansa maailmassa, tarvitaan yllätyksiä putkahteleva seikkailu sateenkaarten värittämässä Oravalaaksossa. Tarvitaan myös toinen toistaan oudompia otuksia, suuri määrä hölmöilyä ja hepulointia, pieni koditon löytömuna sekä roppakaupalla etanan elämänohjeita.


Hihityttävä uusi sarja riemastuttaa ja houkuttelee lukemaan!*




Minä en sanoisi tätä hihityttäväksi. Enkä hauskaksi. Minusta tämä oli lähinnä pelottava.


Ensinnäkin kuvitus. Kaikilla otuksilla on isot ja terävän näköiset purukalustot. Ne tuijottavat lukijaa ja mulkoilevat toisiaan milloin mistäkin puskasta. Minua tämä tyyli kammottaa. Se on jopa ahdistava. Ehkä lapset pitävät sitä hauskana. Minä en.


Jos ajattelee, että lapset pitäisivät tästä, herää kysymys luettavuudesta. Minusta sivut on ängetty ihan liian täyteen tavaraa. On jos minkä laista tietolaatikkoa ja kylttiä ja ajatuskuplaa ja herra ties mitä muuta. Välistä tuntuu olevan epäselvää se, missä järjestyksessä kaikki pitäisi lukea. Ja joissain paikoissa "tietolaatikot" ovat ihan pelkkää vitsiä. Kaikki otukset tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän vaarallisia jostain kummallisista syistä.


Minusta tämä on sekava, kummallinen ja rumasti kuvitettu. Positiivista tässä on se, että yritetään auttaa toista hyväksymään itsensä ja erilaisuutensa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti