lauantai 11. maaliskuuta 2023

Simcha Whitehill: Battle with the ultra beast

Alkuteos: Battle with the ultra beast : a graphic novel (2023)

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Farshore

Sivumäärä: 127

ISBN: 9780008590192

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Pokémon

Peukku: q^^

Huom: teoksen perustana Pokémon televisio-ohjelma



*Battle with the ultra beast


An ultra-urgent rescue

Ash is determined to help his friend Lillie, whose mum has been taken by a mysterious Ultra Beast! When they finally reach her, only a powerful Z-move can get her back. Is Ash up for the challenge?


Buzzwole Battle

Ash takes on his first assignment as an Ultra Guardian on an action-packed Ultra mission!


This cool comic compilation is bursting with adventure!*





Moni asia olisi selkeämpi ja helpompi ymmärtää, jos lukija on seurannut sarjaa. Tämä sarjakuva nimittäin selvästi olettaa, että maailma ja jotkut tapahtumat Alola-kaudelta ovat tuttuja. Näin ainakin henkilöhahmojen ja heidän välistensä suhteiden suhteen. Havaittavissa on nimittäin selvää kilpailuasetelmaa, jotain perhejännitteitä sekä kokonaan jännältä vaikuttava "superjoukkio".


Albumi pitää sisällään kaksi tarinaa. Toinen on pitempi seikkailu, jossa mystinen ultra beasti saapuu ihmisten maailmaan ja kaappaa mukaansa Ashin ystävien äidin. Koko lössi lähtee sitten pelastusretkelle, joka vaatii ensin hieman salapoliisin töitä, että madonreikä toiseen maailmaan saadaan auki. Sitten luvassa on taisteluita ja inhimillisiin tunteisiin vetoamista.


Toinen tarina on lyhyt seikkailu, jossa uusi ultra beasti saapuu maailmaan ja "vartijajoukon" pitää voittaa se ja palauttaa se takaisin omaan maailmaansa. Ratkaisu tähän tehtävään on aika omalaatuinen...


Toiminnallisia tarinoita. Kerronta tökkii, mutta se on ehkä ideanakin. Selitys ja toisto tukevat sitä, että sopii myös pienemmille lukijoille. Tekstit yksinkertaisia ja helposti ymmärrettäviä. Ei liian pelottava tai haastava. Tavoittelee selvästi perheen pienempiä lukijoita. Kuvitus on tuttua televisiosarjasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti