torstai 9. tammikuuta 2014

Heather Graham: Paha irti

Alkuteos: The Evil Inside (2011)
Suomentaja: Marjut Särkkälä
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 324
Kustantaja: Förlaget Harlequin AB
ISBN: 978-91-640-8958-8
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: Krewe of Hunters sarjan 4. kirja

*Salemin kaupungissa Massachusettsin osavaltiossa eri uskontokunnat, haamut ja ennustajat ovat eläneet aina luonnollisesti yhdessä osana ihmisten arkea. Hyvään asemaan kohonnut asianajaja Sam Hall ei välitä entisen kotikaupunkinsa mystisistä puolista, vaan luottaa maailman realistisuuteen. Mutta kun veren peittämä poika – Malachi Smith – seisoo alastomana keskellä tietä Samin auton edessä, hän jostain syystä luottaa pojan syyttömyyteen, vaikka pojan väitetäänkin murhanneen perheensä.

Jenna Duffy saapuu Salemiin enonsa pyynnöstä työasioissa. Eno on huolissaan nuoresta pojasta Malachista. Jenna työskentelee FBI:n ryhmässä, joka on erikoistunut paranormaaleihin ilmiöihin ja käyttää rikostutkinnassa hyväksi kykyään kuulla aaveiden puhuvan. Yhdessä Samin kanssa he haluavat todistaa Malachin syyttömäksi ja löytää oikean murhaajan.

Kaupungissa on paha irti muutenkin kuin Halloween-karnevaaleissa ja Jenna on päästä hengestään juuri kun Sam on alkanut elätellä yhteisiä tulevaisuuden suunnitelmia heidän varalleen. Onneksi tiukan paikan tullen myös Sam luottaa aaveiden apuun.*
Kevyttä ja viihdyttävää hömppää, jossa ei juurikaan tarvitse ajatella. Syyllistä on periaatteessa jokseenkin turha hakea, aaveet sen kuitenkin jossain vaiheessa paljastavat. Joten yllättäviä käänteitä on luvassa. Itseäni lukiessa hieman häiritsee pakonomainen tarve parittaa kaikki tuon erikoisryhmän jäsenet joko keskenään tai sitten jollekulle, joka sattuu liittymään käsillä olevaan tapaukseen.

Ihan mukavaa ja kevyttä lukemista kuitenkin. Miellyttävä välipala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti