lauantai 18. tammikuuta 2014

Yann Martel: Piin elämä

Alkuteos: Life of Pi (2001)
Suomentaja: Helene Bützow
Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)
Sivumäärä: 394
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-951-31-6912-1
Muoto: Pokkari

*Kanadalainen Yann Martel syntyi 1963 diplomaattiperheeseen Espanjassa. Martelin aiemmat teokset ovat novellikokoelma Totuus Helsingin Roccamatioista (suom. 2008) ja romaani Self, jotka molemmat ovat saaneet palkintoja ja käännetty useille kielille. Toinen romaani Piin elämä oli valtava menestys ja voitti arvostetun Man Booker –palkinnon 2002. Martel asuu Montrealissa.

Usko uskomattomaan.

Onko mahdollista, että nuori poika elää pelastusveneessä aavalla merellä yhdessä bengalintiikerin kanssa 227 vuorokautta? Yann Martel kertoo tarinan, joka ei millään voi olla totta, ja kuitenkin lukija uskoo kaiken.*



Tässä on kirja, jota ei malttaisi laskea käsistään. Kirja on kirjoitettu elävästi ja se suorastaan imaisee lukijan mukaansa matkalle, joka on todellakin niin uskomaton, ettei se oikeastaan voisi mitenkään olla totta. Silti lukija haluaa uskoa aivan lopussakin, että se todella olisi.

Tarina on kaunis ja koskettava. Piin huomiot eläimistä ja ympäröivästä maailmasta ovat vilpittömiä ja rehellisiä ja ehkä juuri niiden suoruus antaakin uskomattomalle toden leiman. Lukiessaan huomaa oppivansa yhtä ja toista eläimistä ja niiden käyttäytymisestä.

Tätä kirjaa suosittelen mitä suurimmalla lämmöllä kaikille! Yksi parhaista kirjoista, mitä olen koskaan lukenut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti