keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Anne Rice: Memnoch -The Devil-

Alkuteos: 1995 (ilm.)
Ilmestymisaika: 1996 (ko.painos)
Sivumäärä: 401
Kustantaja: Arrow Books
ISBN: 0-09-960371-3
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: The Vampire Chronicles #5
Peukku: q^^

*The Vampire Lestat - monster, outsider, hero-wanderer - is snatched from this world to face his most extraordinary adversary ever in Anne Rice's darkest and most daring novel to date. His guide - Memnoch, the Devil, who takes him on a tour of Creation and leads him into the mythical worlds we must all one day confront - the very realms of Heaven and Hell.*Ricen kirja on kirjoitettu kauniisti ja kiinnostavasti. Lestat osaa pitää juonen hyppyset käsissään kuvaillessaan tapahtumia värikkäästi ja toistaessaan kuulemansa tarinat luomisesta ja kehityksestä. Siinä mielessä kirja on ehdottoman mielenkiintoinen. Yksi ja vähän erilainen kuvaus näistä ihmismieltä kutkuttavista asioista.

Se, mikä tässä itseäni eniten häiritsi oli teoksen kaksijakoisuus. Alussa keskitytään varsin paljon Lestatin uhriin Rogeriin ja tämän tyttäreen Doraan ja vasta lähempänä kirjan puoltaväliä päästään itse asiaan Memnochin kanssa. Ensialkuun Roger ja Dora tuntuvat melko sivullisilta, sellaisilta kuin he eivät ollenkaan kuuluisi itse pääosaan, mutta loppu saattaakin yllättää. Joskaan ei ehkä niin kuin lukija saattaisi odottaa.

Kaikin puolin siis oikein luettava ja viihdyttävä kirja, jossa ehkä hieman saattaa kuitenkin häiritä se, jos ei ole sarjan aikaisempia osia lukenut. Tai jos liika uskonnollisuus häiritsee, niin ehkä kannattaa myös harkita toiste tähän teokseen tarttumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti