tiistai 25. marraskuuta 2014

Lisa Gardner: Love You More

Alkuteos: 2011 (ilm.)
Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)
Sivumäärä: 404
Kustantaja: Headline Publishing Group
ISBN: 978-0-7553-9064-9
Muoto: Nidottu
Sarjamerkintä: D.D. Warren -sarja
Peukku: ^^b

*Who do you love?

A split-second decision and Brian Darby lies dead. His wife, state police trooper Tessa Leoni, claims to have shot him in self-defence and for Boston detective D.D. Warren it should br an open-and-shut case, But where is their six-year-old daughter?

As D.D.'s homicide investigation ratchets into a frantic state-wide search for a missing child, she must move quickly in order to learn all of Tessa's secrets and understand what has happened to the little girl.

But for Tessa, the worst has not yet happened. She is walking a tightrope, with no one to trust and nowhere to turn, as the clock ticks down to a terrifying deadline. She has one goal in sight: all that matters is her child and no one could love her more...

Two women. With one question...
How far would you go to save your child?*Vaikka kyseessä on sarja, pääsee tapahtumiin mainiosti mukaan tässäkin vaiheessa. Oikeastaan menneisiin tapahtumiin ei juuri puututa, vaan ne ovat siellä jossain taustalla ja niistä mainitaan jos tarvetta on. Pääpaino keskittyy juuri käsillä olevaan juttuun, joten kirjan voi mainiosti lukea ilman taustatietoja ja vain kokeilumielessä kuten itse tein.

Gardner kirjoittaa viihdyttävästi ja luettavasti. Tekstiin ja hahmoihin pääsee mukavasti sisälle, joskin itse huomasin, että mielipiteeni hahmoista muuttuivat melkoisesti laidasta laitaan koko kirjan ajan. Tämä tosin saattaa johtua siitä, että kuten sipulissa, henkilöissä ja tapahtumissa on monta kerrosta. Tässä kirjassa nämä kerrokset kuoritaan yksitellen ja hitaasti pois, niin että lukija todella yllättyy useampaankin kertaan kun faktoja korjaillaan enemmän tai vähemmän.

Kirjassa seuraillaan tapahtumia kahdesta eri vinkkelistä. Osa pätkistä on kerrottu Tessa Leonin silmin. Hän itse kertoo, mitä tapahtui ja milloin. Avaa tapahtumien taustalla olleita syitä ja jotenkin, ehkä vähän puolusteleekin tapahtumia. Toiset pätkät taas on kerrottu ulkopuolisen kertojan kautta. Näissä seuraillaan sitä, mitä poliisi tekee ja milloin. Tämä tyyli pitää lukijan aavistuksen erossa hahmoista, mutta toisaalta helpottaa tapauksen käsittelyä.

Lapsen katoaminen on aina vakava aihe. Tällä kertaa siihen liitetään myös murha. Siinä onkin jo juonta enemmän kuin tarpeeksi, etenkin kun mikään ei vaikuta selvältä suorilta käsin ja koko ajan paljastuu uusia seikkoja. Ymmärrän, että moisessa tilanteessa poliisi on töissä lähes 24/7, mutta silti moinen kiivas tahti tuntuu liioittelulta.

Pakko sanoa, että vaikka alkuun kirja vaikutti vähän nihkeältä, osoittautui se lopulta hyväksi. Pidin kyllä tästä kokeilusta ja ehdottomasti aion kokeilla Gardnerin kirjoja vastaisuudessakin kunhan ehdin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti