sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Agatha Christie: Kolmas tyttö

Alkuteos: Third girl (1966)
Suomentaja: Laura Tetri
Ilmestymisaika: 2009(ko.painos)
Sivumäärä: 235
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-952-239-028-8
Muoto: Nidottu
Sarjamerkintä: 30. Hercule Poirot - kirja
Peukku: ^^b

*Arsenikkia, verisiä veitsiä ja revolverinlaukaus...

Säntillisten raharikkaiden ja muotitietoisten pitkätukkanuorten kohtausten seurauksena suvun musta lammas katoaa, eräs tiedonjanoinen rouva saa maksaa uteliaisuudestaan ja joku penkoo sir Roderickin yksityisiä papereita.

Belgialaisetsivä Hercule Poirot olisi tarvinnut enää vain yhden vaatimattoman murhan, mutta sellaisesta ei ollut tietoakaan. Tai ehkä tekeillä sittenkin oli murha. Kenties juuri sama, johon Poirot'n pyhään aamiaishetkeen taannoin eksynyt, sekavia höpissyt Norma Restarick oli "arvellut" syyllistyneensä.

Kun tarkkavaistoisen Poirot'n mieleen äkkiä muistuvat muuan ikkunasta pudonnut nainen, peruukki ja potretti, kaikki vaikuttaa jo varsin järkeenkäyvältä...

Kolmas tyttö on klassisen herkullinen, svengaavaan Lontooseen sijoittuva Hercule Poirot -dekkari.*


Klassinen ja ihastuttava Poirot-dekkari todellakin. Mukana herra etsivän lisäksi ovat tutuista hahmoista neiti Lemon, palvelia George ja kirjailija Ariadna Oliver. Oliverin mukanaolo jo yksistään takaa sen, että Poirot-paran, mutta ennen kaikkea lukijan, mieltä sekoitetaan oikein kunnolla. Ja kuitenkin ratkaisun kaikki avaimet ovat nähtävillä ja luettavissa kuten ennenkin. Tosin tällä kertaa lukijasta tuntunee siltä, että jopa Poirot'lla on hankaluuksia yhdistää tapauksen lankoja toisiinsa. Tosin tämä johtunee ehkäpä siitä, että tapausta seuraillaan aika paljon muiden ihmisten kautta kuin itse Poirot'n. Se ei kuitenkaan haittaa, kirjaa lukee enemmän kuin mielellään. Tosin taidan olla melkoinen Christie fani muutenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti