lauantai 6. kesäkuuta 2015

Neil Gaiman: THE SANDMAN: Brief Lives

Alkuteos: 1992-1993 (ilm.)
Ilmestymisaika: 1994 (ko.painos)
Sivumäärä: 256
Kustantaja: DC Comics
ISBN: 987-1-56389-1-38-0
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: The Sandman Library volume 7
Peukku: ^^b
*THE SANDMAN is the most acclaimed and award-winning comics series of the 1990s for good reason: a smart and deeply brooding epic, elegantly penned by Neil Gaiman and illustrated by a rotating cast of comics' most sought-after artists, it is a rich blend of modern myth and dark fantasy in which contemporary fiction, historical drama, and legend are seamlessly interwoven. The saga on THE SANDMAN encompasses a series of tales unique in graphic literature and is a story you will never forget.


In BRIEF LIVES, Delirium, youngest of the extended family known as The Endless, prevails upon her brother Dream to help find their missing sibling, Destruction. Their subsequent odyssey though the waking world, and their final confrontation with Destruction - as well as the resolution of Dream’s painful relationship with his son, Orpheus - will change The Endless forever.*


Helpotukseni oli suuri kun tähän seitsemänteen osaan tartuin ja huomasin, että piirtojälki oli tuttua ja turvallista. Tai no… Kynän jälki on tuttua ja turvallista, ei liian kokeilevaa. Itse kuvat eivät välttämättä aina ole kaikkein kauneimpia tai välttämättä edes mittasuhteiltaan oikeita. Sarjakuvallisia vapauksia on siis hyödynnetty ihan kunnolla. Vaikkeivat kuvat aina olekaan sieltä kauneimmasta päästä, on tämä silti todella paljon miellyttävämpää luettavaa kuin kuudes osa.

Itse tarinakin on oikein luettava. Pidän kovasti juuri Dreamin hahmosta ja hänen “synkistelyistään”. Myös tähän asti varsin vähän mukana ollut Delirium on kiintoisa hahmo. Hänestä voisi olla mukava saada enemmänkin selkoa. Kaikin puolin tämä kaksikon etsintäretki on mukavaa luettavaa. Olkoonkin, että taas väliin fontit voivat aiheuttaa ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti