maanantai 29. kesäkuuta 2015

Paulo Coelho: The Valkyries

Alkuteos: As Valkirias (1992)
Ilmestymisaika: 2003 (ko.painos)
Sivumäärä: 245
Kustantaja: HarperCollinsPublishers
ISBN: 0-7225-3394-2
Muoto: Nid.
Peukku ^^b
Lukuhaaste 2015: Kirjoittaja ei ole kotoisin Euroopasta tai Pohjois-Amerikasta (32/50)


*Why is it that we destroy the things we love most? This is the question Paulo Coelho faces in this story of this confrontation with his past. The Valkyries is a compelling account of his journey, as Paulo and his wife embark on a forty day quest into the searing heat of the Mojave Desert, where they encounter the Valkyries, strange warrior women who travel the desert on motorcycles.


This is not only a modern-day adventure, it is also an exploration of one man’s battle with self-doubt and fear, as well as a true story of two people striving to understand one another through adversity. Ultimately, The Valkyries delivers a powerful message about forgiving our past and believing in our future.*


Coelho onnistuu tekemään sen jälleen kerran. Lumoamaan ja koukuttamaan nimittäin. Tässä on kirja, joka ainakin itseni tempaisi jälleen mukaansa heti alusta alkaen ja piti otteessaan aivan loppuun saakka.


Kertomus on muotoiltu hyvin, ja paikat ja henkilöt voi nähdä selvästi edessään. Kiintoisaksi teoksen tekee se, että se on tosi. Se avaa upeasti Coelhon ja hänen vaimonsa suhdetta, päästää lukijan lähelle, mutta pitää kuitenkin juuri aavistuksen ulkopuolella.

En tiedä mikä Coelhon tyylissä puree niin hyvin. Hänen käyttämänsä sanat ja ilmaisut ovat yksinkertaisuudessaan kauniita ja lumoavia. Hän osaa esittää asiat yksinkertaisesti ja kiinnostavasti. Hän saa ajattelemaan ja pohtimaan, eikä silti tuputa mitään liikaa. Coelho osaa ohjata pehmeästi tutkimusmatkalle mieleen, sieluun ja uskomuksiin. En voi kuin suositella jälleen kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti