lauantai 20. helmikuuta 2016

Henrik Lange: 90 kirjaklassikkoa kiireisille

Alkuteos: 90 Classic Books for People in a Hurry (2008)
Suomentaja: Saara Pääkkönen
Ilmestymisaika: 2009 (ko.painos)
Sivumäärä: 187
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-951-0-35438-4
Muoto: Nid.
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2016: 11. Sarjakuvakirja (3/50)


*Maailmankirjallisuuden arvostetuimmat klassikot (ja muutamat tunnetut roskaromaanit) sarjakuvina!


Täydennä sivistystäsi ja lue tiiliskivet yhdessä vilauksessa: humoristiset ja oivaltavat tulkinnat tiivistävät niin Marcel Proustin kuin J.R.R. Tolkienin romaanitaiteen neljään sarjakuvaruutuun. Saman kohtelun saavat myös Kellopeliappelsiini, Ylpeys ja ennakkoluulo, Don Quijote, Kauppamatkustajan kuolema ja monet muut unohtumattomat lukuelämykset.


Luvassa on monta hauskaa hetkeä maailman kuuluisimpien teosten parissa. 90 kirjaklassikkoa kiireisille ei suinkaan tee pilkkaa kirjallisuudesta vaan menee syvälle sen kovaan ytimeen: mistä näissä teoksissa oikein onkaan kyse? Lue, naura ja tee kirjallisuuden tuntemuksellasi vaikutus ystäviisi!*


Tämä todella on kiireisen ihmisen luettavaa, sillä neljään ruutuun tiivistetyt klassikot on nopeasti kahlattu läpi, eikä kirjaa tahdo laskea käsistään ennen kuin se on kokonaan luettu. Niin ainakin itselleni kävi. Tulkinnat olivat sen verran hupaisia, että jännitti suorastaan miten seuraava klassikko on tiivistetty. Hihittelyltä ja päänpuistelulta en välttynyt!

Piirtojälki on kepeä ja vitsikäs ja tulkinnat oivaltavia. Tästä on hyvä valita ne klassikot, jotka oikeasti aikoo lukea. Minua ainakin jäi kiinnostamaan kuinka todenperäisesti kukin klassikko niistä itselleni lukemattomista on tehty. Suosittelen kyllä lämpimästi kaikille. Todella tutustumisen arvoinen sarjakuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti