sunnuntai 21. helmikuuta 2016

K.N. Shields: The Salem Witch Society

Alkuteos: The Salem Witch Society (2012)
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 486
Kustantaja: Sphere
ISBN: 978-0-7515-4910-2
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Perceval Grey #1
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 6, 9 ja 44


*Salem, New England, many dark nights ago.


The most famous witch hunt in history is about to begin…


Years later, a young woman is found savagely murdered, her body arranged in the death pose of a witch. Someone - or something - is reviving the terror of the notorious Salem witch hunts. And only one man - a brilliant, eccentric loner with a dazzling mind and a fascination with witchcraft - can keep the evils of the past at bay.


Rich in history, mystery and witchcraft, The Salem Witch Society is a twisting, terrifying thriller - a dark fairy tale for readers who loved A Discovery of Witches and The Interpretation of Murder.*


Tässä on varsin kiintoisa tapaus dekkareiden ystäville. Itse en nimittäin ainakaan ole törmännyt kovin moneen dekkariin, jotka tapahtuisivat 1900-luvun vaihteessa. Siinä piileekin yksi osa tämän kirjan taikaa. Puhelimia ei todellakaan ole joka talossa, rikostutkimus ja lääketiede ovat vielä kehittymässä ja ihmiset muutenkin katsovat maailmaa erilaisin silmin. Kirjasta jää sellainen tuntu, että asioihin on todella perehdytty ja ajan ja toimintatapojen kuvaus on uskottavaa.


Shields kirjoittaa hyvin. Tietyllä tapaa hänen tekstinsä on hyvin kuvailevaa, mutta samalla jokseenkin toteavaa. Hänellä ei tunnu olevan kiire minnekään vaan tapahtumat ja henkilöt saavat kasvaa rauhassa. Joillekin voi tulla lukiessa tunne, ettei kaikki olisi aivan olennaista itse tarinan kannalta, mutta hitaasti etenevät pätkätkin luovat kirjaan omaa tunnelmaansa. Kaikki tuntuu tiettyyn pisteeseen asti etenevän rauhallisemmin, oman aikansa tahtiin.


Herra Perceval Grey on hahmona kiintoisa. Salaperäinen, kunniallinen ja ehkä aavistuksen holmesmainen. Ehdottomasti hahmo, josta haluaa lukea ja oppia lisää. Myös kirjan poliisi Lean on miellyttävä suoraselkäinen tapaus. Sen sijaan kirjan naispäähenkilö Helen tuntui minusta suurelta osin melko turhalta. Hän on hyödyllinen kyllä tietojen etsinnässä, mutta hänen yrityksensä leikkiä itsekseen salapoliisia olivat lähinnä tylsiä… Uskon kuitenkin monen muun lukijan löytävän hänet jopa viehättäväksi tuttavuudeksi. Muutenkin kirjan hahmokatras on melko mielenkiintoinen.


Pidin kirjan juonesta. Linkit ja tiedot Salemin noitavainoihin ovat hyviä. Historiaa on tässä tapauksessa käytetty näppärästi hyväksi. Tietämättömällekin kirja tarjoaa kaiken, jotta tapahtumia ymmärtää riittävästi. Ja itselleni ainakin heräsi kiinnostus tutkia Salemin historiaa tarkemmin.

Kiintoisa kirja, kiintoisalla juonella. Dekkareiden ystäville. Harmillista kyllä, tätä kirjaa voi olla hankala löytää kirjastoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti