lauantai 13. helmikuuta 2016

Salla Simukka: Kun enkelit katsovat muualle

Alkuteos: Kun enkelit katsovat muualle (2002)
Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)
Sivumäärä: 199
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-951-31-8576-3
Muoto: Nid.
Peukku: ^^b
Huom: Kääntökirja teoksen Minuuttivalssi kanssa
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 3 ja 17


*Kun enkelit katsovat muualle ja Minuuttivalssi kertovat kahden tytön kauniin ja rehellisen rakkaustarinan. Salla Simukan teosten odotettu uusintapainos.


Hän ei ehkä koskaan saa tietää sitä. Mutta hän oli ensimmäinen enkelini.” Kirsikka on kirjoittamista harrastava lukiolaistyttö, joka on rakastunut Susannaan. Niin yksinkertaista se on. Paitsi että ensirakkaudessa mikään ei ole koskaan yksinkertaista.


Vuosina 2002 ja 2004 ilmestyneiden kirjojen sanoma rehellisyydestä ja rakkaudesta on yhä äärimmäisen ajankohtainen. Kääntökirjassa on lisäksi mukana kirjeitä teosten päähenkilöille.*


Kauniisti ja suorasti kerrottu rakkaustarina. Kirsikkaan on todella helppo samaistua. Hän on mitä sympaattisin lukiolaistyttö murheineen ja huolineen ja rakastumisineen. Hänen elämänsä on niin tavallista ja kuitenkin siinä on sitä jotain. Itse muistan olleeni lukiossa aika samanlainen. Kirjoittaja ja tarkkailija. Ehkä siksi Kirsikka hahmona tuntuu niin helposti lähestyttävältä. Ja hänen kaveripiirinsä niin valovoimaisen kiinnostavalta. Myös Susannaan ja tämän kavereihin päästään kiinni sen verran kuin on tarpeen. Eihän nyt ihastuksesta ja tämän kavereista tarvitse niin paljoa tietää.


Simukan tyyli kirjoittaa on vauhdikas ja mukaansatempaava. Tekstiä lukee mielellään, joskin joissain paikoissa huomasin pohtivani, että enkeleiden keskustelut olivat jopa jokseenkin turhia. Tarina olisi pysynyt mainiosti kasassa ilman niitäkin. Nyt ne vain hieman pätkittävät lukemista ja muistuttavat siitä, että ehkä joku sittenkin tarkkailee meitä ja toivoo meille parasta. Kirjassa on myös mukana joitain Kirsikan kirjoittamia tekstejä. Ne ovat todella puhuttelevia.

Tämä kirja on edelleenkin tuore ja ajankohtainen. Ihmisten ajatukset ja asenteet eivät ole muuttuneet paljoakaan ajoista, jolloin kirja ensimmäisen kerran ilmestyi. Siksi suosittelenkin tätä luettavaksi aivan kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti