perjantai 26. helmikuuta 2016

Jeff Jacobson: Sleep Tight

Alkuteos Sleep Tight: (2013)
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 470
Kustantaja: Pinnacle Books
ISBN: 078603078X
Muoto: E-kirja
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 5, 9, 42 ja 44


*They hide in mattresses. They wait till you're asleep. They rise in the dead of night to feast on your blood. They can multiply by the hundreds in less than a week. They are one of the most loathsome, hellish species to ever grace God's green earth. Thought to be eradicated decades ago, thanks to global travel they're back. And with them comes a nightmare beyond imagining.


Bed bugs. Infected with a plague virus so deadly it makes Ebola look like a summer cold. One bite turns people into homicidal maniacs.


Now they're in Chicago. And migrating to all points north, south, east, and west. The rest of the world is already itching. The U.S. government and the CDC are helpless to stop it. Only one man knows what's causing the epidemic. And the powers-that-be want him dead.*


Kirja alkaa kiinnostavasti. Chicagoon salakuljetetaan eläimiä, jotka tuovat mukanaan viruksen, joka alkaa leviämään vähitellen tappavana. Alkuasetelma on siis mitä herkullisin ja kutkuttavin. Valitettavasti vain vauhti tuntuu loppuvan kesken.


Tai siis vauhti tapahtumista ei lopu kesken. Tauti kehittyy nopeasti ja leviää uhkaavaa vauhtia. Koko kaupunki on vaarassa. Se vain, että kirja vilisee hahmoja, joita on ihan liikaa ja joihin ei oiken pääse sisälle. Eräänlaisina sankareina pyörii pari poliisia, koditon nainen ja viimein töihin päässyt Tommy, joka haluaisi vain saada tavata enemmän nelivuotiasta tytärtään. Lisäksi mukana on tietenkin v-mäisiä poliitikkoja, sekaisin olevia kunnianhimoisia lääkäreitä ja lauma muita, jotka oikeastaan vain tapetaan. Kehenkään hahmoon ei pääse kiintymään, heidän kohtalonsa tuntuu oikeastaan aika yhdentekevältä.


Kirjan juonessa ei minusta ole oikein kehumista. Virus vaarantaa kaiken ja saa ihmiset tekemään joissain paikoin jopa epätoivoisiakin asioita. Se suurin tunne-juoni tuntuu olevan se, että Tommyn tytär Grace on vaaravyöhykkeellä ja Tommy haluaa pelastaa hänet samalla kun Tommyä itseään halutaan tutkia, koska kuuluisa lääkäri luulee Tommyn olevan osasyy virukseen. Erilaiset ihmiskohtalot on punottu yhteen jokseenkin sekavaksi vyyhdiksi, joka tuntuu selviävän vain sillä että porukka kuolee.

Tapahtumat on kerrottu aika raa’asti ja suoraan. Joissain paikoissa kirja alkoi jopa ahdistaa. Ei siis todellakaan mitään kamalan miellyttävää luettavaa. Kannattaa tarttua varoen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti