sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Christie Golden: Warcraft

Alkuteos: World of Warcraft: The Official Movie Novelization (2016)
Suomentaja: Juha Ahokas
Käsikirjoitus: Chris Metzen
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Sivumäärä: 303
Kustantaja: Like Kustannus Oy
ISBN: 978-952-01-1453-4
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: World of Warcraft -kirja
Peukku: ^^b
Huom: Elokuvan ohjannut Duncan Jones
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 3, 4, 17,  44, 46 ja 49


*Kaksi maailmaa. Yksi kohtalo.


Azerothin valtakunnan rauha rikkoutuu, kun pelottava valloittajakansa tunkeutuu sen maille. Kuolevaa maailmaansa pakenevilla örkkisotureilla on puolellaan ennennäkemättömiä voimia, mutta ihmiset saavat yllättävän liittolaisen. Sodan vastapuolilta nousee kaksi sankaria, jotka tulevat määräämään molempien lajien kohtalon.


Warcraft - huikea saaga sodasta ja vallasta. Maailman tunnetuimpaan videopelisarjaan Warcraftiin perustuva elokuva nyt myös kirjana.*


Pakko se oli lukea. Elokuvaa en vielä ole nähnyt. Ja ehkä oli hyvä, että luin kirjan ensin, sillä Warcraftin maailman historia ei ole itselleni niin tuttu. Kirja ehkä avasi tapahtumia ja henkilöhahmoja tietämättömälle enemmän ja paremmin kuin mihin pelkkä elokuva olisi pystynyt. Joten tämä kirja kannattaa kyllä lukaista, jos elokuvasta tuntui jotain menevän ohitse.


Pidin tästä kirja versiosta. Se oli yllättävän tiivis ja pysyi hyvin kasassa. Ainakin jos vertaa aikaisempaan Goldenin kirjaani… Nyt ei ollut varaa jaaritella. Aloin kuitenkin myös pohtimaan, olisiko suomennos voinut vaikuttaa asiaan? Käännös on nimittäin hyvä ja sujuva, joskin esimerkiksi paikkojen englanninkielisiin nimiin tottuneena suomennetut versiot tuntuivat todella vierailta. Miksi ne ylipäätään piti suomentaa?

Warcraft tarjoaa lukijalle vauhdikkaan kappaleen Azerothin historiaa: taisteluja, petoksia, rakkautta… Se päättää yhden vaiheen, mutta avaa samalla uusia ovia uusille tarinoille. World of Warcraft -pelin faneille aika sopivaa luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti