maanantai 2. huhtikuuta 2018

Stephen King: Lohikäärmeen silmät

Alkuteos: The Eyes of the Dragon (1987)
Suomentaja: Tapio Tamminen
Ilmestymisaika: 1993 (ko.painos)
Sivumäärä: 324
Kustantaja: Book Studio
ISBN: 951-611-546-2
Muoto: Nid.
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2018: 29. Kirjassa on lohikäärme (19/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 7, 28 ja  40
Hyllynlämmittäjä: 15
Lukulistalta: 10

*Lohikäärmeitä ja prinssejä… liskoja ja pimeitä holveja… Stephen King vie lukijan pahuuden riivaamaan valtakuntaan, kylmään pimeyteen, jossa paholaisella on tilaa temmeltää. Tunnelin päässä näkyy kuitenkin valon häivähdys. Riittääkö se?*Tässä on yksi Kingin hieman erilaisemmista teoksista. Kyseessä on nimittäin kunnon vanhanajan tarinankerrontahenkeen esitetty tarina valtakunnasta, jossa kaikki oli hyvin, mutta jossa asiat sitten alkoivat mennä vähän huonommin. King leikittelee tarinankerronnan elementeillä ja sen klassisilla piirteillä. Hän antaa lukijan odottaa ja olettaa ja paljastaa palasia sieltä ja täältä, mutta ei aina kerro kaikkea heti. Lukija saa nauttia näistä kertojan oikuista läpi koko tarinan.

Kirjan juoni on huumorilla sävytetty. Löytyy ilkeää velhoa, uljasta prinssiä ja kateellinen veli. On magiaa ja lohikäärme, joskaan nämä mystiset elementit eivät ole pääosassa. Niillä vain väritetään tarinaa ja luodaan kuva siitä, että ollaan fantasiamaailmassa. Sillä tuskin kukaan missään muualla olisi niin hupsu, että yrittäisi moisia asioita oikeassa maailmassa.

Lohikäärmeen silmät on hauska aikuiseenkin makuun sopiva fantasiatarina, jonka parissa viihtyy vaikkei niin olisikaan kyseisen kirjallisuudenlajin ystävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti