lauantai 11. toukokuuta 2019

Cassandra Clare: Langenneiden enkelten kaupunki

Alkuteos: City of fallen angels (2011)
Kääntäjä: Terhi Leskinen
Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)
Sivumäärä: koko yhteisnide 639
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-27792-7
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Varjojen kaupungit #4
Peukku: q^^
Huom: yhteisniteessä Varjojen kaupungit IV-VI
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 9, 15, 16, 29, 30
Hyllynlämmittäjä: 25

*Hauska, tummasävyinen ja seksikäs - tulikuuman Varjojen kaupungit -menestyssarjan kolme jälkimmäistä osaa yksissä kansissa.

Sota on ohi, ja Clary Fray on palannut New Yorkiin. Hän harjoittelee tullakseen Varjometsästäjäksi, ja mikä parasta Clary voi vihdoinkin kutsua Jacea poikaystäväkseen. Mutta kaikella on hintansa. Kun Jace alkaa vältellä Clarya, tämän on pakko porautua salaisuuksien ytimeen, vaikka tulee samalla tehneeksi totta pelottavimmasta painajaisestaan. Clary sysää liikkeelle tapahtumaketjun, jonka vuoksi hän voi menettää kaiken mitä rakastaa. Myös Jacen.*



Clary ja Jace. Alec ja Magnus. Simon ja Isabelle/Maia. Ja vihjeitä ja viittauksia moniin muihin ihastuksiin ja rakkauksiin. Sarja jatkaa tutulla parisuhdesotku-meiningillä ja vauhdikkaalla menolla. Edelleenkään ei turhia pysähdytä pohtimaan asioita, vaan tehdään eikä tuumata. Ja teinien hormonit hyrräävät. Luvassa on vähän enemmänkin kuin pelkkää pussailua. Tosiaan, pitäähän sivussa myös taistella pahisdemoneja vastaan ja pelastaa maailma.

En pääse siitä, että vaikka nuoret päähenkilöt ovatkin mielestäni välillä täysiä idiootteja ja viettiensä vietävissä, niin heidän toilailuistaan on siitäkin huolimatta aika viihdyttävä lukea. Hyvin kirjoitettu ja hyvin oivallettu. Ja Claren tyyli kirjoittaa on jo tähän osaan mennessä kehittynyt. Hän käyttelee kynäänsä varsin taitavasti vaikka nyt jakaakin tarinan huomiovaloa myös enemmän muille kuin vain Clarylle ja Jacelle. Simonin fanit ainakin tulevat pitämään siitä, miten tämä herra nousee enemmän esille niin hyvässä kuin pahassakin. Vaikka onkin törppö.

Mukaansa nappaavaa nuorten fantasiaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti