tiistai 7. toukokuuta 2019

Glenn Duncan: Ihmissuden morsian

Alkuteos: Talulla Rising (2012)
Kääntäjä: Elina Koskelin
Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)
Sivumäärä: 478
Kustantaja: Like
ISBN: 978-952-01-1078-9
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Viimeinen ihmissusi #2
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2019: 28. Kirjan kannessa on kuu (43/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 16, 17, 18, 28 ja 29
Lukulistalta: 23


*Talulla Demetriou on ihmissusi ja viimeisillään raskaana. Hän vetäytyy Alaskan erämaahan synnyttämään ja uskoo jo olevansa turvassa takaa-ajajiltaan. Piilopaikka kuitenkin, ja pelastaakseen lapsensa verivihollistensa kynsistä Talulla aloittaa silmittömän jahdin halki Euroopan apunaan kaikista voimista tappavin - äidinrakkaus.*


Jokusen vuoden tauon jälkeen sain viimein tartuttua trilogian toiseen osaan. Ehkä tein kuitenkin virheen siinä, että en lukenut ensimmäistä osaa uudestaan… Vaikka trilogian ensimmäinen osa päättyykin melkoisen lopullisesti, viitataan siihen sen verran usein tässä toisessa osassa, että tapahtumien olisi ollut hyvä olla paremmin mielessä. No, tehty miten tehty. Selvisin lukemisesta näinkin.


Aikahyppy ensimmäisestä osasta on joitakin kuukausia, mutta siinä ajassa on tapahtunut paljon. Onneksi Talulla kertaa tapahtumia ja omaa historiaansa kohtalaisen paljon, joskaan ei kaikkein selvimmin ja loogisimmin. Tarina ja kerronta poukkoilevat tapahtumasta ja muistosta toiseen. Kirja tuntuukin olevan eräänlaista Talullan ajatustenvirtaa, päiväkirjaa.


Talulla on kertojana naseva. Hän pysyy asiassa, kiroilee ja on jollain lailla inhimillisesti lähestyttävissä. Tarina on kiinnostava ja jännittävä. Joskin huomasin sen, että jossain vaiheessa alituinen ihmissuden lipidosta puhuminen alkoi ärsyttämään. En usko, että edes ihmissuden elämä roikkuu noin paljoa seksin varassa… Kyseessä lienee ehkä kirjailijan huomiohakuisuus, tiedä häntä.


Vauhtia, vähän erilaista vampyyri vs ihmissusi elämää ja monia yllätyksiä luvassa. Suosittelen varustautumaan pitkämielisellä asenteella, sillä seksistä puhutaan paljon ja asiaa. Ei kaunosieluille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti