maanantai 13. toukokuuta 2019

Petri Tolppanen: Sarasvatin hiekkaa

Alkuteos: Sarasvatin hiekkaa (2008)
Kuvittaja: Jussi Kaakinen
Teksti: Petri Tolppanen
Ilmestymisaika: 2008 (ko.painos)
Sivumäärä: 72
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-951-31-4322-0
Muoto: Nid.
Peukku: ^^b
Huom: Risto Isomäen kirjan pohjalta sovitettu sarjakuva
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 18, 22 ja 47


*Sergei Savelnikov selvittelee tutkijakollegansa Amrita Desain kanssa syitä Intian edustalta löytyneen merenalaisen rauniokaupungin tuhoon. Kari Alanen pohtii ratkaisuja mannerjäätiköitten sulamiseen ja tekee Karibian-matkallaan hämmentäviä luontohavaintoja. Jäätiköitä tutkii myös Susan Cheng ryhmineen Grönlannissa.


Kaikkeen tähän tuntuvat Amritan mielestä liittyvän muinaiset kertomukset Atlantiksesta, vedenpaisumuksesta, kadonneista kulttuureista ja arkkiin pelastautuneista seitsemästä viisaasta. Erillisiltä vaikuttanaista huomioista alkaa muodostua pelottava kuva tulevaisuudesta, joka äkkiä on jo aivan ovella.


***


Risto Isomäen samannimiseen romaaniin perustuva taidokkaasti dramatisoitu ja visualisoitu sarjakuvakertomus.*



Kuuntelin Sarasvatin hiekan äänikirjana jokunen aika sitten, joten tarina oli minulle tuttu. Sanoisinkin, että tämä sarjakuvasovitus on oikein onnistunut toteutus kirjasta. Se on helppotajuisempi ja helpommin lähestyttävissä kuin kirja. Miltei ehkä suosittelisinkin lukemaan mieluummin sarjakuvan kuin kirjan. Sarjakuvasta on karsittu kaikki ylimääräinen ja se pitää sisällään sen tärkeimmän. Kuvitus on myös oikein mukavaa katseltavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti