perjantai 31. toukokuuta 2019

Jessica Brockmole: Kirjeitä saarelta

Alkuteos: Letters from Skye (2013)
Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)
Sivumäärä: 330
Kustantaja: Bazar
ISBN: 978-952-279-081-1
Muoto: Sid.
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2019: 26. Kirja, jota näet sinulle tuntemattoman henkilön lukevan (50/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2 ja 6

*Maaliskuu 1912. Nuori 24-vuotias runoilija Elspeth asuu kauniilla Skyen saarella Skotlannissa, pelkää purjehtimista eikä siksi koskaan poistu saarelta. Hän saa yllättäen ihailijapostia kaukaa Amerikasta yliopisto-opiskelija Daveyltä, ja kirjeenvaihdosta puhkeaa heidän välilleen lämmin ystävyys.

Kesäkuu 1940. Elspethin tytär Margaret on rakastunut ilmavoimien lentäjään eikä ymmärrä ollenkaan, miksi äiti varoittaa sotkeutumasta rakkauteen sodan aikana. Kun pommi tuhoaa osan heidän talostaan ja Elspeth katoaa, Margaretilla ei ole muita jälkiä seurattavanaan kuin raunioista löytynyt kirje.*



Luen harvoin kirjeromaaneita, ja voi hyvin olla, etten olisi tarttunut tähän kirjaan. Ellen olisi nähnyt jonkun lukevan sitä junassa. Nyt, kirjan luettuani, olen tyytyväinen siitä, että luin sen.

Aluksi minun oli hankala päästä mukaan kirjeisiin. Ne tuntuivat jotenkin tekaistuilta. Kuka muka kirjoittaisi niin? pohdin. Vähitellen kirjeet ja niiden sisäänsä kätkemä tarina saivat minut otteeseensa ja lämpenin Suelle ja Daveylle. Sekä myös muille kirjoittajille. Äkkiä olinkin osa tarinaa, jossa odotettiin onnellista loppua kaikista sodan kauheuksista huolimatta.

Kaunis, koskettava tarina rakkaudesta vaikeina aikoina. Haasteiden voittamista ja unelmia. Mutta myös odotusta ja pettymyksiä. Kirjeitä saarelta pitää sisällään tarinan, joka liikuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti