tiistai 14. toukokuuta 2019

Mark Anthony: The Keep of Fire

Alkuteos: The Keep of Fire (1999)
Ilmestymisaika: ? (ko.painos)
Sivumäärä: 608
Kustantaja: Bantam Books
ISBN: 978-0-307-79539-7
Muoto: e-kirja (Kindle)
Sarjamerkintä: The Last Rune #2
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 16 ja 29
Hyllynlämmittäjä: 26

*Travis Wilder has returned from the otherworld of Eldh, hoping to settle back into his humdrum life in the mountains of contemporary Colorado. But he soon finds himself stalked by two shadowy organizations, each aware of his incredible journey and each determined to exploit it - whatever the cost to Travis … or to Eldh. Meanwhile, a terrifying new contagion is spreading like wildfire, a disease with no cure, which some are comparing to the Black Plague.

When the disease strikes his closest friend, Travis is drawn back to Eldh, where the same epidemic, known as the Burning Plague, is wreaking another kind of havoc. There, in a realm of gods and monsters, myths and runecraft, Travis and his former companion Grace Beckett - herself from Earth, but now living on Eldh - must solve the riddle of the plague. Where did it come from? What is its purpose? And how can it possibly be stopped… before it completely destroys two coexisting worlds: ancient Eldh and modern Earth.*



The Keep of Fire on hitaasti etenevää aikuisten fantasiaa. Kirjan hyviksi puoliksi lasken sen, että se esittelee Eldhin maailmaa laajemmassa mittakaavassa kuin vain yhdessä kaupungissa. Melkoisen suuri osa kirjasta kun kuluu siihen, että Grace ja kumppanit matkustavat paikasta A paikkaan B ja siihen, mitä tällä matkalla tapahtuu. Toinen suuri osa taas seuraa Travisin vaiheita Maassa. Ei ole elämä tälläkään puolella mitenkään helppoa ja mutkatonta.

Onneksi kumppanukset päätyvät viimein yhteen ja lähtevät kuinkas muutenkaan kuin maailmaa pelastamaan. Samalla he kuulevat jännittäviä ennustuksia lohikäärmeeltä kuin oppivat myös itsestään jotain uutta. Sekä Gracea että Travisia kiusaavat heidän haamunsa, mutta ovatko nämä haamut voitettavissa? Voivatko he kasvaa niistä yli?

Kirjan tarina etenee verkkaiseen tahtiin, mutta kiihtyy kohti loppua. Kuten sarjan ensimmäisessäkin osassa, loppu tulee jopa vähän yllättäen eikä jätä joukkoa ilman syviäkin haavoja. Tietysti tarinassa on mukana paljon itsepohdiskelua, hieman rakkautta ja roimasti välittämistä ja salaperäisyyttä. Onneksi myös opimme monista hahmoista paljon uutta ja saamme myös uusia ystäviä, joista kaikki eivät valitettavasti ole kovin pitkäikäisiä…

Itse pidän hitaasti auki kuroutuvasta tarinasta ja ihastelen yhä Eldhin maailmaa. Toisinaan taas tuskailen Gracen ja Travisin “ongelmia”. Onneksi minulla ei ole mikään kiire tämän lukuprojektini kanssa vaan voin rauhassa makustella tapahtumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti