tiistai 28. toukokuuta 2019

Mark Anthony: The Dark Remains

Alkuteos: The Dark Remains (2001)
Ilmestymisaika: ? (ko.painos)
Sivumäärä: 656
Kustantaja: Bantam Books
ISBN: 978-0-307-79541-0
Muoto: e-kirja (Kindle)
Sarjamerkintä: The Last Rune #3
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 16, 29, 35 ja 46
Hyllynlämmittäjä: 27


*From a brilliant fantasy master comes a tale of astounding magic, unrelenting evil, and redemptive courage.


Travis Wilder and Grace Beckett have returned to modern Earth to get medical help for Beltan, a knight from the otherworld of Eldh. But as Beltan lies unconscious in the ICU of a Denver hospital, a shadowy organization plots to kidnap him, and sinister forces of dark magic cross the boundary from Eldh in a murderous search for Travis and Grace.


Meanwhile, in Eldh, a young baroness, her witch companion, and their mortal and immortal friends journey to a dying city, there to confront a nameless evil that has begun to annihilate the very gods.


Somehow Travis and Grace must save Beltan and themselves, then make their way back to Eldh. For only there can they hope to defeat a demonic enemy that can shatter time, devour space, and turn existence into nothingness.*



Aikaisemmista osista totuttuun tapaan kirjan seikkailut tapahtuvat molemmissa maailmoissa ja lopulta yhdistyvät toisiinsa uskomattomalla tavalla. Jako kahden maailman tapahtumien välillä on toteutettu hyvin. Lukijan kiinnostus pysyy yllä ja kummassakin maailmassa tapahtuu paljon sellaista, mikä herättää lisää ja lisää kysymyksiä. Tarjolla on siis aivan varmasti monia yllätyksiä jäljellä olevissa osissa!


Tarina punoutuu eteenpäin hitaasti, mutta kiihtyvällä vauhdilla. Noidat pitävät kokoustaan ja tekevät suuria päätöksiä. Mutta myös muut ennustavat tulevaa - sekä Eldhissä, että Maassa. Eivätkä ennustukset ole edelleenkään yksiselitteisiä tai helppoja ymmärtää. Entä onko niihin aina edes luottamista?


Ihmissuhteet ja ihmisten menneisyydet saavat The Dark Remainssissa enemmän tilaa, mikä lienee ihan paikallaan itse ajankin ollessa sekaisin. Grace saa kokea yllättäviä paljastuksia menneisyydestään ja myös Beltan muistaa asioita, jotka olivat hänelle aikaisemmin hämärän peitossa. Lirithiin pääsemme myös tutustumaan lähemmin, joskaan emme vieläkään opi tuntemaan häntä täysin. Myös Durge ja Aryn kehittyvät. Ja Melialla ja Falkenilla on omat ongelmansa… Lisäksi luvassa on myös muutama uusi tuttavuus…


Taidokasta tarinan kerrontaa ja kiehtova juoni, joka tuntuu vain syvenevän syvenemistään. Joskin pienen miinuksen annan Melian “kaikkitietävyydelle” ja salailulle, joka näköjään sittenkin käsittää myös Falkenin. Ainakin joissain asioissa.


Tässä vaiheessa tuntuu siltä, että vaikka Travis ja Grace ovat jo kohdanneet melkoisia vastuksia, ovat niistä suurimmat vielä edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti