keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Cecelia Ahern: Ihmemaa

Alkuteos: A Place Called Here (2006)
Suomentaja: Terhi Leskinen
Ilmestymisaika: 2009 (ko.painos)
Sivumäärä: 455
Kustantaja: Gummerus
ISBN: 978-952-459-957-3
Muoto: Pokkari

*Minne päätyvät kaikki kadonneet esineet ja ihmiset?

Kysymys jää vaivaamaan Sandy Shorttia, kun hänen luokkatoverinsa Jenny-May katoaa jälkiä jättämättä. Etsimisestä tulee Sandylle elämäntehtävä. Parikymppisenä hän perustaa Dubliniin oman etsivätoimiston ja uhraa kaiken aikansa kadonneiden etsimiseen.

Vuosia myöhemmin, jäljittäessään Donal-nimistä nuorta miestä, Sandy huomaa itse eksyneensä ihmeelliseen maahan, jonne kaikki kadonnut näyttää päätyvän. Vaikka katoamisen arvoitus on ratkeamaisillaan, Sandy huomaa kaipaavansa ensimmäistä kertaa takaisin kotiin. Mutta onko sinne enää paluuta?*



Ahern kirjoittaa hauskasti ja mukaansatempaavasti vakavista asioista ja oman itsensä etsimisestä. Hänen tyylinsä on helposti lähestyttävää ja kevyttä, sitä on ilo lukea. Paljoa ei tarvitse ajatella ja pohtia, tarina ja hahmot suorastaan tempaavat mukaansa. Hahmoissa on myös aina jotain yllättävää niin, että lukijan mielenkiinto pysyy koko ajan yllä. Tietyt fantasiamaiset elementit, jotka kuitenkin on turvallisesti ”kiinnitetty” meidän maailmaamme tuovat oman miellyttävän lisänsä kirjaan. Miellyttävää luettavaa, joskin itselleni jäi lopusta hieman pettynyt olo. Vaikka eräällä tavalla kaikki kääntyikin parhain päin, jäi itselleni sellainen tuntu, että tarina olisi jäänyt vielä kesken. Niin paljon olisi vielä ollut löydettävänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti