maanantai 12. toukokuuta 2014

Karin Slaughter: Blindsighted

Alkuteos: 2001 (ilm.)
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Sivumäärä: 393
Kustantaja: Arrow Books
ISBN: 978-0-0994-2177-1
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: Grant County –sarjan 1. osa

*The sleepy town of Heartsdale, Georgia, is jolted into panic when Sara Linton, paediatrician and medical examiner, finds Sibyl Adams dead in the local diner. As well as being viciously raped, Sibyl has been cut: two deep knife wounds form a lethal cross over her stomach.

When a second victim is found, crucified, only a few days later, it becomes clear that Sibyl’s brutal murder wasn’t a one-off attack. What Sara and police chief Jeffrey Tolliver are dealing with is a seasonal sexual predator. A violent serial killer…*



Alkuperäisesti tämä kirja ilmestyi jo yli kymmenen vuotta sitten. Oma versioni on ihastuttava ties kuinka mones uusintapainos. Enkä ihmettele. Vaikka tutustui Slaughteriin jo 2007 (muistaakseni) en ole aikaisemmin lukenut hänen ensimmäistä sarjaansa. Vasta nyt sain aikaiseksi tarttua kiinni tähän sarjaan ja huomaan, että myös se nappaa minut mukaansa miltei yhtä tehokkaasti kuin myöhäisemmät Will Trent –kirjat.

Juoni on jälleen kerran hyvin punottu ja kutkutteleva. Se pääsee yllättämään ja vaikka vinkkejä ratkaisuista onkin siroteltu mukaan, eivät ne ole mitenkään liian selviä. Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia ja heidän vaiheitaan seuraa mielellään. Hieman hassua lukea nyt tutuista hahmoista, nähdä mistä he ovat kehittyneet. Tunne on jotenkin takaperoinen, mutta saa minut ymmärtämään myöhäisempää Saraa ja hänen toimiaan.

Vaikka kukin kirjoista toimii erikseen, saa selvästi eniten irti, kun lukee kirjat järjestyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että itselle tutumpi Will Trent –sarja pitänee lukea uudelleen, mutta se ei todellakaan haittaa. Slaughterin kirjojen pariin palaa enemmän kuin mielellään.

Se, mikä tässä kirjassa yllätti eniten, on se miten tarkkaan ruumiinavaus on kuvattu. Slaughterin tyyli kirjoittaa on pelkistelemätön ja jopa brutaalin raaka. Tämä kannattaa ottaa huomioon. Ainakin jos omaa herkemmän vatsan yksityiskohdille. Jos ei pidä suorasta ja peittelemättömästä kuvailusta, kannattaa Slaughterin kirjat jättää hyllylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti