torstai 9. lokakuuta 2014

Agatha Christie: Ikiyö

Alkuteos: Endless Night (1967)
Suomentaja: Anna-Liisa Laine
Ilmestymisaika: 1981 (ko.painos)
Sivumäärä: 250
Kustantaja: Suuri Suomalainen Kirjakerho Oy
ISBN: 951-643-163-1
Muoto: Kirja
Peukku: ^^b

*Mike Rogers on nuori tyhjätaskuinen autonkuljettaja, joka haaveilee suuresta tulevaisuudesta. Ellie on sievä, hyvin yksinäinen ja liikuttavan avuton. Ensi kohtaamisesta lähtien hän merkitsee Mikelle eniten elämässä, ja Ellien avulla toteutuvat Miken hurjimmatkin unelmat. Hän huomaa yllättäen kuuluvansa maailman rikkaimpien sukuun, asuvansa unelmatalossa, elävänsä ylellisistä ylellisintä elämää.

Mutta Agatha Christie leikkii, tekee salakavalan suunnitelman lukijan pään menoksi: romanttinen alkuasetelma on pelkkää hämäystä. Pian pisartaa kauhu pintaan. Olemme tekemisissä murhaajan kanssa, jonka nerokkuus, häikäilemättömyys ja kylmäverisyys ylittävät moninkertaisesti normaalin ihmisen ajattelukyvyn.

Ikiyö on häkellyttävän romanttinen, vangitsevan intensiivinen, karmaisevan jännittävä ja yhtä yllätyksellinen kuin Agathan jännitysromaanit aina ovat.*Perinteikästä, mukaansatempaavaa ja yllätyksellistä Christietä. Kerrassaan mielenkiintoisesti punottu juoni, jossa kaikki paljastuu vähä vähältä ja siltikin oikeastaan vasta aivan lopussa. Tunnustan, en lukenut takakantta ennen kirjan aloittamista ja siksi yllätyin todella juonesta ja varsinkin lopun paljastuksista. Sitä sai taas kerran huomata olleensa jotenkin sokea itsestäänselvyyksille. Rakastan kyllä Christien taitoa pitää lukijoita pilkkanaan! Lisäksi tämä oli oikein miellyttävää vaihtelua jo pitkään jatkuneeseen Poirot-kauteeni. Yhtään huonommaksi ei tämä kirja jää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti