lauantai 25. lokakuuta 2014

John Green: The Fault in Our Stars

Alkuteos: 2012 (ilm.)
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 316
Kustantaja: Penguin Books
ISBN: 978-0-141-34565-9
Muoto: Pokkari
Peukku: ^^b

*Desoite the tumor-shrinking medical miracle that ha bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Goup, Hazel's story is about to be completely rewritten.

Insightful, bold, irreverent and raw, The Fault in Our Stars is award-winning author John Green's most ambitious and heartbreaking work yet, brilliantly exloring the funny, thrilling, and tragic business of being alive and in love.*Hyvin kirjoitettu nuorten romaani. Tässä tarinassa on jotain samaa kuin vaikkapa Meyerin kirjoissa. Nuori ja elämääkin suurempi rakkaus on omiaan voittamaan kaikki esteet ja ennakkoluulot. Yhdessä rakastavaiset tuntuvat pystyvän miltei mihin tahansa ja he näkevät vain toisensa. Heidät on luotu toisilleen.

Paitsi. Green menee syvemmälle. Hän ei anna onnellista loppua helposti, jos ollenkaan. Hän pystyy kuitenkin näyttämään sen, että suuristakin vaikeuksista huolimatta rakkaus on suurinta. Että vaikka tietäisi kuolevansa kenties piankin, kannattaa silti aina antaa itsensä rakastaa. Sillä rakkaus on parasta mitä meillä on ja mitä meille voi sattua.

Pidin kyllä tästä koskettavasta tarinasta, jossa vaikeuksienkin keskellä pyritään kapinoimaan ja olemaan nuoria. Elämään. Kaunis tarina, joskin ehkä kaikesta huolimatta hivenen nuorempaan makuun tarkoitettu kuin minulle itselleni. Miellyttävää ja helppolukuista englantia, jossa tosin jotkut termien lyhenteet saattavat aiheuttaa hankaluuksia ymmärtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti