torstai 2. lokakuuta 2014

Ann Rule: Green River, Running Red - The True Story of America's Deadliest Serial Killer

Alkuteos: 2004 (ilm.)
Ilmestymisaika: 2005 (ko.painos)
Sivumäärä: 665
Kustantaja: Pocket Books
ISBN: 978-1-4165-2381-9
Muoto: Pokkari
Peukku: q^^

*In her most personal and provocative book to date, the number one bestselling master of true crime presents her long-awaited and definitive account of the appalling crimes that horrified the people of Seattle for over two decades.

This is the extraordinary true story of the most prolific serial killer America had ever seen. It was a case involving more than forty-nine female victims, over twenty years of intense investigative work, and one unrelenting killer who not only attended Ann Rule's book signings but also lived less than a mile away from her home.*Sinällään mielenkiintoinen teos, mutta ei siltikään mitenkään erikoinen. Faktat ja muut ovat mielenkiintoisia, mutta jotenkin itseäni kamalasti ärsytti se, miten joihinkin tiettyihin naisiin oli keskitytty niin paljon kun taas toisista mainittiin lähes vain nimi. Ymmärrän, ettei kaikista varmaankaan saatu samanlaisia tietoja, mutta kuitenkin. Lisäksi oikeastaan koko ensimmäinen osa kirjasta on pelkkää keskittymistä uhreihin; esittelyä ja mainintaa siitä, mistä heidät löydettiin ja millaisessa kunnossa.

Tutkimuksista ja tapauksien selvittelystä on kirjassa melko vähän. Kuten lopulta itse murhaajastakin. Jotenkin olin odottanut, että hänestä olisi kerrottu paljon enemmän ja kattavammin. Nyt hän tuntui enemmänkin jäävän taka-alalle suuren uhririntaman taakse. Tämä jäi harmittamaan, sillä kirjaan alkujaan tartuin juuri halusta tietää enemmän.

Hyvin kirja on kirjoitettu eikä sen parissa pääse pitkästymään. Rulen rautaisen kokemuksen tosi rikoksista kirjoittamisen parissa kyllä huomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti