tiistai 7. lokakuuta 2014

Stephen King: Tulisilmä

Alkuteos: Firestarter (1980)
Suomentaja: Aarne T.K. Lahtinen
Ilmestymisaika: 1991 (ko.painos)
Sivumäärä: 372
Kustantaja: Tammi
ISBN: 951-30-9786-2
Muoto: Pokkari
Peukku:  ^^b

*Stephen Kingin ensimmäinen suomennettu teos - pelottava tarina pienestä tytöstä, jonka katse sytyttää tulen.

Kaikki alkaa siitä kun kaksi nuorta opiskelijaa osallistuu lääketieteelliseen kokeeseen saadakseen vähän rahaa. He myös sattuvat rakastumaan ja menemään naimisiin, ja aikanaan heille syntyy lapsi. Tällä lapsella on kauhistava kyky: sytyttää tulipaloja katseensa voimalla.

Sitten käy ilmi että perhettä tarkkaillaan. Salainen palvelu eli >>Verstas<< on saanut Charlie-tytön salaisuuden selville ja haluaa käyttää häntä omiin tarkoituksiinsa.

Charlie lähtee isänsä kanssa epätoivoiselle pakomatkalle halki Amerikan manteren. Mutta ylivertaisella tekniikallaan Verstaan agentit pystyvät seuraamaan heidän joka askeltaan, ja lopulta he joutuvat väistämättä satimeen. Verstaan psykologiarmeija valmistautuu tunkeutumaan Charlien tajuntaan - ja kokee kaikkien aikojen yllätyksen!*Kirja käynnistyy vähän hitaanlaisesti eikä hahmoihin tunnu alkuun pääsevän käsiksi. Vähitellen kaikki kuitenkin muuttuu: tarina alkaa kehittyä vauhdilla ja hahmot kuoriutuvat yksi toisensa jälkeen ja heidän vaiheensa alkavat todella kiinnostamaan. Mielenkiintoisia henkilöitä ja tapahtumia piisaa!

Juoni on kiinnostava ja ajatuksia herättävä. Entä jos meitä todella testataankin? Mitä jos jotain vastaavaa oikeasti tapahtuisikin? Miten silloin toimittaisiin ja mitä silloin tapahtuisi? Jännittävää, miten paljon kaikki onkaan kehittynyt kirjan kirjoittamisen ajoista ja se on silti todella ajankohtainen.

Se, mikä jälleen tosin itseäni jää hivenen häiritsemään, on kirjan loppu. Osa asioista jää ilman lopullista vastausta. Lukija jätetään vähän kuin tyhjän päälle itse pohtimaan mitä sitten lopulta tapahtuikaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti