perjantai 31. lokakuuta 2014

Cecelia Ahern: Sadan nimen mittainen matka

Alkuteos: One Hundred Names (2012)
Suomentaja: Terhi Leskinen
Ilmestymisaika: 2014(ko.painos)
Sivumäärä: 476
Kustantaja: Gummerus
ISBN: 978-951-20-9249-9
Muoto: Kirja
Peukku: ^^b

*Toimittaja Kitty Loganin ura on tuhoutunut skandaalissa, kun hän oli julkaissut vääriä tietoja, ja hänellä tuntuu olevan vihamiehiä joka puolella. Sitten hänen vanha toimittajaystävänsä Constance pyytää kuolinvuoteellaan häntä hakemaan toimistostaan sadan nimen listan, ja pian Kittylle lankeaa hänen elämänsä tärkein tehtävä: hänen on jäljitettävä ja tavattava kaikki mystisen listan ihmiset sekä keksittävä, millaisen lehtijutun edesmennyt Constance oli heistä aikonut kirjoittaa.

Tehtävää ratkoessaan Kitty alkaa ymmärtää, miten tärkeää on kuunnella tavallisten ihmisten tarinoita. Jokaisella hänen kohtaamallaan ihmisellä on oma kiehtova maailmansa, ja sadan nimen lista aloittaakin pitkän löytöretken, jonka aikana Kittylle tarjoutuu mahdollisuus päästä jaloilleen ja löytää elämälleen suunta.*



Ahern kirjoittaa kauniisti ja herkästi ihmisistä, heistä ja heidän ongelmistaan ja unelmistaan. Kittyn tapaamat ihmiset ovat persoonia ja lukija huomaa toivovansa heille vain parasta. Tunnelmissa ja tapahtumissa elää mukana, ne tuntee. Positiivisuutta ja auringonpaistetta. Sitä tämä kirja on parhaimmillaan. Pieni muistutus siitä, että jokainen meistä on tärkeä. Jokaisella meistä on tarina, joka ansaitsee tulla kerrotuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti