sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Sue Grafton: B niin kuin Beretta

Alkuteos: B is for Burglar (1985)
Suomentaja: Janne Staffans
Ilmestymisaika: 2001 (ko.painos)
Sivumäärä: 250
Kustantaja: Book Studio
ISBN: 952-459-064-6
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Kinsey Millhone aakkosmurhat #2
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 41, 42 ja 44


*Kirjasta A niin kuin alibi tuttu naispuolinen yksityisetsivä Kinsey Millhone saa toimeksiannon, joka vaikuttaa pelkältä rutiinilta. Hänen on löydettävä rikkaan Beverly Danzingerin kadonnut sisar. Kyse on muutaman tuhannen dollarin perinnöstä, ja Kinseyn on hankittava sisaren allekirjoitus, jotta testamentti saisi lainvoiman.


Kun Kinseylle selviää, että kadonneen sisaren naapuri ja bridge-partneri on murhattu, juttu muuttuu painajaismaiseksi tavalla, jossa mikään - paitsi vaara - ei ole sitä miltä ensisilmäyksellä näyttää.*


Tarjolla perinteistä etsiväntyötä hyvillä juomilla ja syömisillä höystettynä. Tällä kertaa Kinsey pääsee matkustelemaan Santa Teresan ja Floridassa sijaitsevan Boca Raton välillä, sillä kadonneella naisella on asunto kummassakin kaupungissa. Kinsey saa myös apua kahdelta vanhemmalta rouvalta kummassakin päässä. Sen sijaan jopa hänen työnantajansa ja tämän puoliso muista tapaukseen liittyvistä henkilöistä puhumattakaan koettavat huijata häntä minkä kerkeävät. Onneksi kärsivällisyys ja ehkäpä hyvä tuurikin ovat Kinseyn puolella.

Tämän kertainen tapaus oli minusta jopa yllättävän helppo ratkaista. Tai siis, oikeaan suuntaan epäileminen on varsin helppoa, mutta varsinaiset todisteet tippuvat todella nihkeästi. Vaihteeksi mukavaa olla edellä etsivää vaikkei mitään pystyisi todistamaan. Oikein mukava lukukokemus siis kaikin puolin ja hyvää tutustuttelua hahmoihin ja heidän välisiinsä suhteisiin. Pientä miinusta siitä, että ainakin tässä painoksessa on kamalasti kirjoitusvirheitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti