tiistai 24. tammikuuta 2017

Agatha Christie: Neiti Lemon erehtyy

Alkuteos: Hickory Dickory Dock (1955)
Suomentaja: Eila Pennanen
Ilmestymisaika: 1985 (ko.painos)
Sivumäärä: 273
Kustantaja: WSOY
ISBN: 951-0-12964-X
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Hercule Poirot #26
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 23, 24, 32, 34, 37 ja 47


*Kreikkalaisen rouva Nicoletisin ylioppilasasuntola Lontoossa. Kansainvälisiä nuoria. Rakkautta, ystävyyttä, vihaa ja kateutta. Ja kaiken keskellä touhuaa äidillinen rouva Hubbard, ylioppilaskodin hoitaja. Onneksi hän on neiti Leminin sisar ja onneksi neiti Lemon on Hercule Poirot’n sihteeri. Onneksi - sillä rouva Hubbardin viattomassa laumassa on susi, joka on pukeutunut lammasten vaatteisiin.*


Tällä kertaa Poirot on mukana kertomuksen alusta asti. Neiti Lemonin sisar asettaa etsivän eteen kiintoisan tapauksen, johon sekoittuu paljon muutakin. Useallakin pienen ylioppilaskodin asukkaista on jotain salattavaa ja Poirot pääsee käyttelemään pieniä harmaita solujaan melkoisen paljon ennen kuin tapaus alkaa selviämään.


Olen todella nauttinut tästä pienestä Poirot-putkesta. Christien tyyli on rento ja nappaa minut kerta toisensa jälkeen mukaansa. On hauska koettaa ratkoa mysteeriä annettujen vihjeiden pohjalta. Eikä yleensä haittaa, vaikka oma päättely olisikin mennyt päin honkia. Ihanan rentouttavaa lukemista kaiken kiireen keskellä. Tykkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti