keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Carlos Ruiz Zafón: Taivasten vanki

Alkuteos: El prisionero del cielo (2011)
Suomentaja: Antero Tiittula
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 332
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-27240-3
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Unohdettujen kirjojen hautausmaa #3
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2017: 38. Kirjassa mennään naimisiin (3/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 6, 10, 23, 24, 26, 34 ja 47

*Barcelonan Unohdettujen kirjojen hautausmaa kuiskii jälleen salaisuuksiaan

Joulun alla vuonna 1957 ankara ja ajan nakertama hahmo ilmestyy Semperen ja pojan kirjakauppaan. Uhkaavasti käyttäytyvä muukalainen vaatii saada ostaa lahjaksi yhden kaupan arvokkaimmista niteistä. Miehen mentyä Daniel lukee omistuskirjoituksen: Fermín Romero de Torresille, joka palasi kuolleiden joukosta ja jolla on avain tulevaisuuteen. Mitä suurta salaisuutta Semperejen ystävä kantaa?

Rakastettu espanjalaiskirjailija punoo Tuulen varjon ja Enkelipelin tarinoiden säikeet uudeksi lumoavaksi arvoitukseksi.*Jos sarjan aikaisempi osa Enkelipeli vaikutti välillä taianomaisuudestaan huolimatta raskaalta, on tuo raskaus kokonaan poissa Taivasten vangista. Palatessaan jatkamaan nuoren Davidin tarinaa, palautuu myös tekstin eräänlainen keveys vaikka kirjassa käsitelläänkin melko raskaita aiheita. David nimittäin joutuu epäilemään vaimoaan ja samalla hänelle paljastuu Fermínin menneisyys pala palalta ja se, miten mies oikein liittyykään tarinaan…

Historia kietoutuu tarinassa upealla tavalla yhteen tapahtumien nykyhetken kanssa ja menneisyydellä on useampiakin yllätyksiä varattuna tarinan sankareille ja lukijalle. Matkalla kohdataan vanhoja tuttuja ja aikaisempien kirjojen tapahtumiinkin saadaan lisäselvyyksiä. Kolme kirjaa rakentavat yhdessä tarinaa eteenpäin ja jättävät lukijan odottamaan lisää.

Olin todella kaivannut Ruiz Zafónin tyyliä kirjoittaa, hänen henkilöhahmojaan ja tietenkin itse Unohdettujen kirjojen hautausmaata. Miten toivonkaan, että se todella olisi olemassa! Onneksi kirjojen maailmaan voi paeta muutenkin. Taivasten vanki on loistava keino yhdelle tai useammallekin tällaiselle pakomatkalle. Suosittelen.

2 kommenttia:

  1. Hieno lukukokemus. Aion lukea kolme muutakin sarjan kirjaa :)

    VastaaPoista
  2. Itse olen ihan koukussa näihin Unohdettujen kirjojen hautausmaa -sarjan kirjoihin. Ruiz Zafónilla on upea tyyli kirjoittaa. Vielä pari olisi näitä suomennettuja lukematta.

    VastaaPoista