tiistai 15. elokuuta 2017

Karin Slaughter: Kultakutri, sinisilmä

Alkuteos: Blonde hair, Blue eyes (2015)
Suomentaja: Anna Pertola
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Sivumäärä: 59
Kustantaja: HarperCollins Nordic (HarperCrime)
ISBN:978-91-507-5644-9
Muoto: e-kirja, (EPUB)
Peukku: ^^b
Huom: Tapahtumat sijoittuvat ennen romaania Kaunokaiset
Lukuhaaste 2017: 25. Kirja, jossa kukaan ei kuole (2: 7/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 23 ja 47

*Kaunis nuori tyttö oli vain matkalla kotiin, kun…
Julia Carroll tietää, että tämä on aivan liian tavanomainen alku jollekin kammottavalle. Kauniina ja älykkäänä 19-vuotiaana collegeopiskelijana hänellä ei pitäisi olla juurikaan mitään huolia. Mutta kyllä hänellä on. Hän tuntee sisällään pelkoa, koska tyttöjä on alkanut kadota.
Julian opiskelutoveri, Beatrice Oliver, on kadonnut. Ja koditon nainen, joka tunnetaan nimellä Mona, on myös kadonnut. Molemmat ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen.
Julia päättää ottaa selville, miksi he ovat kadonneet; kuka tai mikä on katoamisten taustalla. Jottei hänestä itsestään tule seuraavaa uhria!
Novelli Kultakutri, sinisilmä toimii alkutahtina Karin Slaughterin psykologiselle trillerille Kaunokaiset, joka ilmestyy HarperCollins Nordicin julkaisemana maaliskuussa 2016.
Kaunokaiset on niin jännittävä romaani, että sen kesken jättäminen tekee suorastaan kipeää. Kaunokaiset on mestariteos: älykkäästi ja hienosti kirjoitettu, kerrassaan erinomainen. Kultakutri, sinisilmä on novelli, jota et voi jättää lukematta!*Luin Kaunokaiset reipas vuosi sitten. Nyt oli siis korkea aika palata tuohon maailmaan ja lukea tarina, joka sijoittuu kaukaiseen aikaan ennen niitä järkyttäviä tapahtumia. Tarinaan, josta kaikki eräällä tavalla lähti liikkeelle… Tämä on tarina Julesista, kolmannesta sisaresta. Hänestä jonka katoaminen suisti perheen pois totutusta uomasta.

Kertomus on kuvattu Julian näkökulmasta ja se piirtää esiin kuvan kauniista, mutta pohjimmiltaan epävarmasta nuoresta naisesta, joka on vasta löytämässä itsensä. Se on hieno ja nautittava lukukokemus, joka syventää Kaunokaisten tarinaa, tekee siitä elävämmän ja todellisemman. Sen lukee helposti yhdeltä istumalta, enkä sanoisi että tämä pitäisi ehdottomasti lukea ennen itse kirjaa. Hyvin toimi nimittäin näin “väärässä järjestyksessäkin”.

Ehdotonta luettavaa Slaughterin faneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti