maanantai 28. elokuuta 2017

Sue Grafton: L niin kuin laiton

Alkuteos: L is for Lawless (1995)
Suomentaja: Sirkka-Liisa Sjöblom
Ilmestymisaika: 1996 (ko.painos)
Sivumäärä: 311
Kustantaja: Book Studio
ISBN: 951-611-776-7
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Kinsey Millhone Aakkosmurhat #12
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2017: 24. Kirjassa selvitetään rikos (2: 13/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 18, 23, 37, 39 ja 47

*Lähimmäisenrakkaus saattaa joskus olla pahasta. Yksityisetsivä Kinsey Millhone antaa periksi ja päättää auttaa naapuriaan selvittämään missä tämän isoisä oikein palvelikaan sodassa. Isoisä kun oli vastikään kuollut ja naapuri halusi rahapulaansa saada veteraanien hautausavun kattamaan ainakin osan menoista.

Viaton rutiinikeikka saa uuden käänteen, kun sotasankaria ei löydykään mistään asiakirjoista. Samaan aikaan tapahtuu murha, pari murtoa ja loppujen lopuksi Kinsey pakenee henkensä edestä hotellitulipaloa…

Maailman suosituin naisdekkaristi jälleen elämänsä vauhdissa!*Tämä aakkosmurha käynnistyy hitaasti, mutta lämpenee sitten nopealla tahdilla ainakin hahmojen tunteiden osalta. Perheiden välisiä sotkuja ja perheyden opettelua kun on luvassa ja Kinsey pääsee niitä seuraamaan enempi tai vähempi aitiopaikalta vaihtoehtojen puuttuessa. Mikä mainio keino antaa sysäys Kinseylle alkaa pohtimaan tarkemmin ja syvemmin suhtautumistaan vastikään löydettyihin omiin sukulaisiinsa.

Tasainen ja viihdyttävä laatu jatkuu. Aakkosmurhissa on sitä perinteistä dekkarin tuntua, mitä aina välillä kaipaa. Näiden pariin kelpaa rauhoittua, etenkin kun mukaan sattuu toisinaan kelpo yllätyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti