maanantai 21. elokuuta 2017

Stuart MacBride: Kuoleman sävel

Alkuteos: A Song for the Dying (2014)
Suomentaja: Virpi Kuusela
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Sivumäärä: 479
Kustantaja: HarperCollinsNordic
ISBN: 978-91-509-0962-3
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Ash Henderson #2
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2017: 1. Kirjan nimi on mielestäni kaunis (2: 10/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 17, 20, 23, 24, 47, 50

*Kahdeksan vuotta aiemmin brutaali murhaaja oli levittänyt pelkoa Oldcastlen asukkaiden keskuudessa. Neljä naista oli siepattu, silvottu ja jätetty sitten kuolemaan. Jokaisen naisen vatsa oli viilletty auki, ja sen sisään oli ommeltu muovinukke. Sitten tappaja… oli vain kadonnut.

Ash Henderson oli alkuperäisen tutkinnan aikaan rikoskomisario, mutta kahdeksassa vuodessa asiat ovat ennättäneet muuttua paljon. Hänen perheensä on tuhottu, hänen uransa on mennyttä, ja yksi Oldcastlen häijyimmistä rikollisista yrittää varmistaa, että hän pysyy vankilassa loppuelämänsä ajan. Kun eräältä rakentamattomalta tontilta löydetään jälleen nainen kuolleena, muovinukke sisälleen ommeltuna, vaikuttaa siltä, että Ash saa viimeinkin tilaisuuden pelastua. Ansaita vapautensa. Saada kostonsa!

Kuoleman sävel on järjestyksessä toinen kirja, jonka päähenkilönä on Ash Henderson. Ensimmäinen, Pahan postia, ilmestyi vuonna 2015.*Minun oli aivan pakko jatkaa Ash Hendersonin tarinaa heti. Henkilönä Ash on mielenkiintoinen, persoonallinen ja ihanan ongelmainen. Hänestä paljastuu uusia puolia ja hän on raitis tuulahdus poliisimaailmaan. Mies, joka tekee mitä pitää vaikka se ei aivan aina olisikaan ohjesäännön mukaista.

Myös muut hahmot ovat mielenkiintoisia. Vanhoja tuttuja on mukana ja uusia liittyy joukkoon. Hahmojen kemiat toimivat ja mukana on ihanasti erilaisia jännitteitä. Vähitellen alkavat suosikit erottumaan, mikä tuo tapahtumat lähemmäksi lukijaa.

Tämän kertainen tapaus on jännittävä. Menneisyys sotkeutuu nykyisyyteen hyytävällä tavalla. Palikka liikkuu, ja epäilyksenalaiseksi joutuu erilaisia persoonia. Selvittelyn yhteydessä paljastuu yhtä ja toista myös poliiseista itsestään. Ja joutuuhan Ash selvittelemään omia sotkujaan melko ikävillä tavoilla. Eikä valvontaan tarkoitettu nilkkain ainakaan helpota asioita…

Rajua, omavaltaista, julmaa ja koukuttavasti kirjoitettua. En suosittele herkimmille lukijoille, mutta muille varmaan mitä maistuvinta luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti