maanantai 14. elokuuta 2017

R. A. Salvatore: Miekkojen meri

Alkuteos: Sea of Swords (2001)
Suomentaja: Heidi Nieminen
Ilmestymisaika: 2002 (ko.painos)
Sivumäärä: 391
Kustantaja: Jalava
ISBN: 951-887-263-5
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Pimeyden polut -trilogia #3 / Forgotten Realms
Peukku: q^^
Huom: Lue Drowin perintö -tetralogian jälkeen
Lukuhaaste 2017: 23. Käännöskirja (2: 6/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 5, 6, 21, 31, 32, 37, 39 ja 47

*Musta haltia Drizzt Do’Urden lähtee ystävineen etsimään barbaari Wulfgaria, koska on huolestunut hänestä. Wulfgar jäljittää yhä varastettua Aegis-fangia, mutta hän ei ole enää yksin. Barbaarilla on vaimo ja lapsi.

Merirosvopäällikkö Sheila Kreellä on sotamoukari ja kapteeni Deudermont on hänen jäljillään. Merirosvot lymyävät talven tullessa Kultapoukaman luolissa, minne ei hevin löydä.

Drizzt ystävineen, Wulfgar ja merirosvot kohtaavat Kultapoukaman luolissa lumen ja jään keskellä. Kaikki eivät voi säilyä hengissä armottomassa kamppailussa Aegis-fanfista…

Miekkojen meri päättää Pimeyden polut -sarjan.*Tämän trilogian kolmannessa osassa seuraillaan tapahtumia useilta eri tahoilta. Totta kai Wulfgar alkaa viimein löytämään omaa tietään ja paikkaansa maailmassa. Tässä häntä auttavat tietysti Delly ja hieman yllättäen velho Robillard. Myös Lurjus-Morik antaa oman osansa soppaan. Nyt viimein alkavat Drizzt ja  Catti-brie osoittamaan toisilleen tuntemuksiaan. Ja Bruenor ja Regis taistelevat hyvin mukana.

Lukija pääsee myös seuraamaan kostonhimoista haltiaa, joka haluaa surmata Drizztin. Haltian kostonhimon syytä pidetään suurena salaisuutena ja se paljastetaan vasta lopussa. Tarkkaavainen lukija pystyy tämän kuitenkin päättelemään jo huomattavasti aikaisemmin. Tämä osa juonesta ei yllätä. Oikeastaan, se on pieni pettymys. Tuosta olisi voinut saada aikaan vaikka mitä, mutta syystä tai toisesta Salvatore miltei tuhlaa sen tähän.

Hienoa taistelua, nopeita käänteitä ja ystävyyttä. Salvatorelle tyypilliseen tapaan alkuun kirja etenee hitaasti ja tapahtumia jopa tunnelmoidaan ennen kuin loppu lähes rysähtää päin lukijan kasvoja. Kaiken kaikkiaan viihdyttävää fantasiaa. Ja huomattavasti miellyttävämpi lukea kuin tuo aikaisempi osa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti