keskiviikko 9. elokuuta 2017

R. A. Salvatore: Maailmanselkä

Alkuteos: The Spine of the World (1999)
Suomentaja: Heidi Nieminen
Ilmestymisaika: 2002 (ko.painos)
Sivumäärä: 395
Kustantaja: Jalava
ISBN: 951-887-222-8
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Pimeyden polut -trilogia #2 / Forgotten Realms
Peukku: q^^
Huom: Lue Drowin perintö -tetralogian jälkeen
Lukuhaaste 2017: 38. Kirjassa mennään naimisiin (2: 5/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 6, 20, 21, 23, 31, 35, 37 ja 47

*Barbaari Wulfgar ei välitä enää omasta elämästään vaan sortuu Luskanissa rikoksiin ja alkoholiin. Hänet pelastetaan kuitenkin kiduttajalta Vankikarnevaalista ja Wulfgar saa vielä mahdollisuuden.

Hän ei ota opikseen ja pian häntä syytetään vakavasta rikoksesta, johon hän ei ole syyllistynyt. Mutta vieläkään Wulfgar ei välitä…

Vasta kun Auckneyn hallitsijan puoliso vapauttaa hänet vankityrmästä Wulfgar huomaa, että nyt on aika ryhdistäytyä ennen kuin on liian myöhäistä.*Tämän kirjan lukeminen takkusi nyt yhtä pahasti kuin silloin aikoinaan. En ole pitänyt Wulfgarista ikinä. Enkä ilmeisesti opikaan. Tämä kirja on nimittäin pelkästään keskittynyt häneen ja hänen vaikeuksissa rypemiseensä. Ennen niin kunniallinen ja ylpeä barbaari syöstään niin syvälle ihmisten omaan rappioon kuin on mahdollista. Hän ryyppää, tappelee, eikä oikein enää välitä itse elämästäkään. Kuitenkin, koska sankareita ollaan ja maailmassa on mahdollista pelastua ja parantua, löytää Wulfgar viimein itsestään selkärankaa ja alkaa kääntämään uutta lehteä elämässään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti