tiistai 17. lokakuuta 2017

John Brosnan: The Fall of the Sky Lords

Alkuteos: The Fall of the Sky Lords (1991)
Ilmestymisaika:  2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 284
Kustantaja: Gollancz
ISBN: 978-0-575-09480-2
Muoto: e-kirja (kindle)
Sarjamerkintä: Skylords-trilogia #3
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2017: 46. Oseanialaisen kirjailijan kirjoittama kirja (2: 37/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 6, 12, 18, 20, 31, 34, 39, 40, ja 47

*Shangri-La is a protected haven built by the enigmatic Eloi, (genetically-enhanced humans of indeterminate sex), and is now the Antarctic underwater prison of Jan Dorvin, once Sky Lord Captain, sometime dictator of the depleted Earth of the Gene Wars, and her maimed lover, Robin.

Far above them, the struggle against the mighty airships and their commanders continues, as Ashley, a rogue computer personality, once again joins forces with the Machiavellian trickster, Milo Haze, against the remaining rebellious survivors of humanity.

Meanwhile, on Belvedere, a religious commune set in deep space, contact is made with Earth for the first time in years and an unexpected counter is thrown into the game. Milo Haze, Mark Two, is about to enter the equation.*Skylord-trilogian viimeinen osa esittelee jälleen joukon uusia ihmisiä, joilla on mahdollisuus vaikuttaa maailman kohtaloon. Samalla se avartaa lukijan katseen myös ylös, kohti avaruutta ja osoittaa, ettei ihminen oikein sielläkään muutu sen kummemmaksi vaikka elinolot voivatkin olla toisenlaiset.

Jan ja Ryn (Robin), tutkivat maailmaa koska niin ovat Shangri Lan tietokoneohjelmat todenneet. Janilla on huonoja kokemuksia ohjelmista, kiitos Ashleyn, mutta eipä hän oikein muutakaan voi tehdä. Samaan aikaan joukko taivaslordeja kapinoi omaa Ashleytään vastaan ja päätyykin sitten ojasta allikkoon. Etenkin kun tässä allikossa ollaan oltu yhteyksissä vähän muualle... Loistavaa kerrontaa, upeita hahmoja ja jännittäviä tilanteita. Ja pahus mitä cliffhangereitä! Minulla ainakin oli vaikeuksia olla laskematta kirjaa käsistäni. Halusin vain lukea eteenpäin ja tietää mitä tapahtuu. Koko ajan.

Maailma, jossa he elävät: julma, karu, mutta silti ehkä pelastettavissa? Ei ehkä sellaisena kuitenkaan kuin me sen tunnemme. Vaiko sittenkin? Ihmisillä ja ohjelmilla on suunnitelma, mutta onko se aivan sellainen kuin me sen haluaisimme olevan? Upea ja koukuttava trilogia. Suosittelen erittäin lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti