lauantai 7. lokakuuta 2017

Tuska ja hurmio

Alkuteos: Tuska ja hurmio : eroottisia novelleja (2011)
Toimittaja: Juri Nummelin
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Sivumäärä: 193
Kustantaja: Turbator
ISBN: 978-952-5666-69-4
Muoto: Nid.
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2017: 6. Kirjassa on monta kertojaa (2: 33/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 7, 15, 30 ja 47

*Sadomasokismi on vallan ja nautinnon teatteria, jossa toiselta ei kysytä, mistä tämä nauttii. Tuska ja hurmio porautuu niihin ehtoihin, joissa nautinto on vielä mahdollista. Mitkä ovat nautinnon rajat?

Tuska ja hurmio kokoaa yhteen yli 20 kivuliaan nautinnollista eroottista tarinaa, joissa seikkaillaan myös rikoksen, kauhun science fictionin ja historiallisen fiktion maisemissa. Mukana on myös laajat jälkisanat, joissa teoksen toimittanut Juri Nummelin käy läpi aiheen historiaa suomalaisessa kirjallisuudessa.

Kivun ja kiihkon tarinoita ovat kirjoittaneet muun muassa Essi Tammimaa, Rosa Liksom, Tendril, Harry Etelä, Jussi K. Niemelä ja Mikael X. Messi.*Kaikkiaan tämä kokoelma oli pettymys. Siinä on useita novelleja ja ne ovat varsin eritasoisia. Osa on muutaman sivun mittaisia, osa pidempiä. Kaikkiaan kuva suomalaisesta eroottisesta novellikirjallisuudesta tulee laajaksi, muttei kyllä tyydytä kaikkien mieltä. Vain muutama novelleista oli mielenkiintoisia ja kutkuttavia, enimmän osan ollessa välistä jopa inhottavaa luettavaa. Ei ihme, että moni kirjailija piiloutuu edelleenkin tässä genressä nimimerkin taakse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti