maanantai 15. tammikuuta 2018

Nick Stephenson: Wanted

Alkuteos: Wanted (2013)
Ilmestymisaika: (ko.painos)
Sivumäärä: 274
Kustantaja: WJ Book Ltd.
ISBN: ?
Muoto: e-kirja (kindle)
Sarjamerkintä: Leopold Blake #1 / A Private Investigator Series of Crime and Suspense Thrillers #1
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2018: 46. Kirjan nimessä on vain yksi sana (2/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 3, 14 ja 42
Hyllynlämmittäjä: 3

*Nowere to hide…

What should have been a relaxing vacation in Paris turns into another unwinnable situation for expert criminology consultant Leopold Blake. Caught in the cross hairs of a ruthless assassin and on the run from the police for a murder he didn’t commit, Blake and his team must fight to clear his name before it’s too late.

As enemies close in from all sides, Blake is about to learn who he can trust - and who is determined to destroy him - as The City of Light becomes a new hunting ground. Wanted is another exhilarating instalment in the Leopold Blake series of thrillers, which can be read and enjoyed in any order.*Tämä sarja kaikesta mainostuksesta huolimatta on selvästi ajateltu luettavaksi kokonaisuutena ja järjestyksessä. Vaikka tässä osassa on oma tarinansa, joka saadaan kyllä loppuun, tapahtuu taustalla paljon sellaista, mikä jatkuu kohti sarjan seuraavaa osaa ja todennäköisesti myös muita osia. Itse näkisin, että kokonaisuudesta saa paremman kuvan niin.

Ykköskirjan pääjuoni on aika yksinkertainen. Joku haluaa saada Leopoldin pulaan ja mielellään pois maailmankartalta. Tätä varten on hankittu hyvä salamurhaaja, joka kuitenkin ajoittain toimii hivenen epärealistisesti. Ei sillä, että tietäisin miten salamurhaajat toimivat, mutta osa hänen tekemisistään ei oikein tuntuisi sopivan kuvaan…

Leopold seikkailee tässä kahden viehättävän naisen kanssa. Mary on hänen vanhoja tuttujaan, heillä on menneisyys. Lisäksi nainen on poliisi, ja ilmeisesti ihan pätevä sellainen. Sophia taas on ranskalainen ilmestys, joka tuntuu aavistuksen täytehahmolta. Sellaisen kuvan saa valitettavasti myös kirjan kahdesta turvamiehestä, Jeromesta ja Geraldista. Näistä ensimmäinen kuitenkin ilmeisesti on koko sarjan kannalta merkittävämmässä asemassa vaikka nytten jääkin sivummalle.

Koska sarjassa on taustajuoni, esitellään myös joukko “pahiksia”. Tai oikeammin ehkä tässä tapauksessa väärälle palkkalistalle joutuneita, joilla ei aina ole kamalan hyvä tuuri. Heidän välisensä kuviot ja ihmissuhteet ovat aika mitäänsanomattomia ja juonen kannalta turhia. En oikein ymmärtänyt, miksi heidät oli ollut otettava mukaan. Ehkäpä tarinan jännityksen luomisen takia?

Vauhtia tässä kirjassa piisaa ja teksti on sinällään sujuvaa luettavaa. Kieli on helppoa, joten vähäisemmälläkin englanninkielentaidolla kirjasta pystyy nauttimaan. Hyvää harjoitusta ja ihan mukavaa viihdettä jos haluaa vain lueskella ilman suurempia toiveita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti