perjantai 12. maaliskuuta 2021

Lina Bengtsdotter: Annabelle

 

Alkuteos: Annabelle (2017)

Kääntäjä: Sirkka-Liisa Sjöblom

Lukija: Antti Jaakola

Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)

Kesto: 10h 6min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511324775

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Charlie Lager #1

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2021: 45. Kirjan on kirjoittanut pohjoismainen kirjailija (17/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2021 ainakin: 2, 4, 14, 31 ja 37

*Palkittu dekkari pikkukaupungin kaunottaren katoamisesta, joka avaa oven syvälle menneisyydelle.

17-vuotias Annabelle katoaa jäljettömiin lämpimänä kesäyönä. Perhe ja koko Gullspångin pikkupaikkakunta on suunniltaan.

Tukholmasta lähetetään tapausta selvittämään rikostutkija Charlie Lager. Hänelle työtehtävä Gullspångissa merkitsee paluuta oman lapsuuden traumaattisiin muistoihin. Kun hän saapuu tuttuihin maisemiin selvittämään Annabellen tarinaa, heräävät ympärillä menneisyyden aaveet, jotka poliisintyön rutiini on vain vaivoin pitänyt kurissa.*



Tässä on dekkari, josta en ole aivan varma. Olin hyvin vähällä jättää kirjan kesken miltei alkumetreillä. Sen verran ärsyynnyin Charlieen, joka on melkoinen Mary Sue -hahmo. Hän on raivostuttava. Jotenkin liian … kaikkea. Vähempikin olisi riittänyt tekemään hänestä kiinnostavan. Kirjan loputtua en edelleenkään pidä hänestä. Mutta halusin silti tietää, miten tarina menee.

Annebellen juoni toimii. Se esittelee kiintoisat tapahtumat, kiintoisia henkilöitä ja monipolvisen menneisyyden joka voi kätkeä taakseen vaikka mitä. Tutkimukset etenevät hyvin ja mielenkiinto pysyy yllä. Potentiaalisia syyllisiä löytyy ja motiivejakin on moneen makuun. Lisäksi loppu on aikamoinen yllätys. Ainakaan itse en nähnyt sitä tulevaksi kaiken jälkeen.

Sanoisin, että kokeilemisen arvoinen, jos kaipaa menneisyyden rikkomaa hieman alkoholiin menevää naispoliisia viihdyttämään päiväänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti