keskiviikko 18. toukokuuta 2022

Sergei Lukjanenko & Vladimir Vasiljev: Päiväpartio

 

Alkuteos: Дневной дозор [Dnevnoi Dozor] (1999)

Kääntäjä: Arto Konttinen

Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)

Sivumäärä: 373

Kustantaja: Into Kustannus

ISBN: 9789522643094

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Partio #2

Peukku: q^^

*Moskovan kaduilla ihmisten seassa liikkuvat myös Muihin kuuluvat, jotka jakautuvat Valon ja Pimeyden palvelijoihin. Osapuolet ovat toistensa vihollisia. He saavat voimansa ihmisiltä ja käyttävät heitä hyväkseen omiin tarkoituksiinsa. Valon ja Pimeyden voimien on kuitenkin säilytettävä tasapaino, jotta elämä voi jatkua. Alati heiluvaa tasapainoa valvovat Valon palvelijoiden Yöpartio ja Pimeyden Päiväpartio.

Päiväpartio on Sergei Lukjanenkon huimaavan fantasiasarjan toinen osa. Pimeyden noita, Alisa, osallistuu pidätykseen, jossa Päiväpartio haluaa ottaa talteen tietämättään Muihin kuuluvan noituuden harjoittajan. Ikävä kyllä Yöpartio on ehtinyt paikalle ensin. Edessä on taistelu. Alisa uhrautuu taistelussa niin, että on menettää henkensä. Hänet lähtetetään Ukrainaan nuorisoleirille keräämään takaisin Voimiaan. Leirillä Alisa kohtaa Igorin, jolla on magneettinen vaikutus häneen. Heidän välillään rakkaus roihahtaa kuumana.

Igor ei olekaan tavallinen tyyppi, vaan Muihin kuuluva Valon palvelija. Romanssi johtaa kaksintaisteluun, jota kumpikaan ei halua voittaa ja jonka seuraukset kantavat kauas.*



Kuten sarjan aikaisempikin osa, koostuu Päiväpartio kolmesta erillisestä tarinasta, jotka kuitenkin liittyvät toisiinsa. Nyt ne eivät ole kuitenkaan ihan niin läheisiä toisilleen. Sidokset havaitsee kyllä, mutta ne ovat löyhemmät.

Ensimmäinen osa keskittyy Alisaan ja Igoriin. Toisessa taas seurataan miestä, joka on enemmän tai vähemmän menettänyt muistinsa. Ja kolmannessa taas Alisan ja Igorin tarina jatkuu. Kirjan sivuilla seurataan paitsi Alisaa, myös Edgaria, Antonia ja hieman muitakin. Tarjolla on rakkautta, välittämistä, surua ja tietysti paljon kieroilua.

Pidän edelleen kirjan tyylistä. On hienoa, miten lauluja sijoitetaan osaksi tarinoita. Kuinka ne herättävät henkiin ajatuksia ja tunteita. Henkilöhahmoista oppii lisää ja heidän iloissaan ja suruissaan on helppo elää mukana. Nämä kertomukset vievät syvemmälle sisään Partioiden maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti