tiistai 24. toukokuuta 2022

Thomas Taylor: Gargantis

 

Alkuteos: Gargantis (2020)

Kääntäjä: Jaana Kapari-Jatta

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 7h 32min

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510449561

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Aaveranta #2

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2022: 28. Kirjan päähenkilö on alaikäinen (28/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2022 ainakin: 7, 8, 13, 16, 20, 29, 32, 38 ja 43

*Jokin salaperäinen ja mahtava on heräämäisillään Aaverannan vesissä.

Gargantis vie lukijansa takaisin Aaverannan maailmaan ja tarjoaa poikkeuksellisen kutkuttavan lukukokemuksen Harry Potter -kirjojen hengessä.

Herbie Sitrus ja Orvokki Parma jatkavat uhkarohkeita mutta tuloksekkaita tutkimuksiaan mystisessä merenrantakaupungissa. Aaverantaa riepottavat toinen toistaan hurjemmat talvimyrskyt ja on syytä epäillä, ettei niiden alkuperä ole tästä maailmasta. Onko legendaarinen Gargantis tulossa etsimään aarrettaan ja sitä raukkaa, joka sen alun perin vei?

Thomas Taylor on brittiläinen kirjailija ja taiteilija, joka muistetaan mm. Ensimmäisen Harry Potter -kirjan kannen kuvittajana. Malamanteri aloitti Aaveranta-sarjan, tarina-aarrearkun, jossa salaisuudet ja legendat huuhtoutuvat unohtumattoman merenrantakylän rannoille.*



Gargantis käynnistyi mielestäni hivenen hitaasti ja tarinaan kesti oman aikansa päästä mukaan. Mutta kun niin kävi, niin sitten olikin hatussa pitelemistä. Luvassa nimittäin on paljon salakuuntelua, pakotilanteita ja jopa kidnappaus! Lisäksi, kuten arvata saattaa, on mukana monia värikkäitä persoonia sekä yllätyksiä jos monenmoisia. Mitä nyt tuolta kummalliselta rannikolta voikaan odottaa, kun kissat puhuvat ja apina antaa kirjaennustuksia?

Nyt Herbie ja Orvokki joutuvat kiipeliin, sillä heidän huostaansa päätyy lasipullo, jonka kumman moni haluaa itselleen. Mikä vielä oudompaa, on pullon pinnassa kummaa kirjoitusta, jota kukaan ei tunnu osaavan tulkita. Onneksi neuvokas kaksikko on sitkeä ja löytää vielä näppäriä apujoukkoja itselleen.

Hauskoja hahmoja, vaudikasta kerrontaa ja mukavia ylllättäviä tilanteita. Lisäksi kivasti huumoria.

Lukijana pidän kovasti Pitkäsestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti