sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Agatha Christie: Varjossa auringon alla

Alkuteos: Evil Under the Sun (1941)
Suomentaja: Eero Ahmavaara
Ilmestymisaika: 2008 (ko.painos)
Sivumäärä: 256
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-952-459-528-5
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: 20. Hercule Poirot -kirja

*Hercule Poirot on hyvin ansaitulla lomalla. Loikoillessaan auringossa tyylikkäässä helleasussaan etsiväystävämme näkee varjojen lankeavan paratiisin ylle. Luksusturistien joukossa on kuuluisa vamppi, näyttelijä Arlena Stuart, joka vetää vastustamattomasti miesten mielenkiinnon itseensä. Myös nuorten aviomiesten, jotka lomailevat vaimojensa kera. Ja ennen pitkää Arlena löytyy kuristettuna.

Tutkiessaan näyttelijättären arvoituksellista murhaa Hercule Poirot saa selville, että lähes jokaisella lomahotellinasukkaista on jokin yhteys vainajaan. Mutta kenellä heistä oli painavin syy murhata Arlena?*



Tiivishenkisesti ja nopeatempoisesti etenevä Poirot-dekkari. Tällä kertaa ei juuri pohdita asioita vaan edetään loogisesti ja melkoisen vauhdikkaasti. Koko tapaus on selvitetty muutamassa hetkessä kuten kirja itsekin. Tarina tempaisi ainakin minut niin hyvin itseensä mukaan, että lukaisin kirjan yhdessä päivässä.

Poirot televisiosarjan seuraajillekin kirjasta lienee hupia. Henkilöhahmoja ja tapahtumia on muuteltu jonkin verran kirjasta sarjaan. Joten kumpaiseenkin versioon kannattaa ehdottomasti tutustua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti