tiistai 9. syyskuuta 2014

Susie Moloney: Sateen aika

Alkuteos: A Dry Spell (1997)
Suomentaja: Ilkka Äärelä ja Ulla Selkälä
Ilmestymisaika: 1998 (ko.painos)
Sivumäärä: 383
Kustantaja: WSOY
ISBN: 951-0-22534-7
Muoto: Kirja

*Aavalla preerialla sijaitseva Goodlansin kaupunki on ollut mainio paikka maan viljelemiseen ja lasten kasvattamiseen. Nyt olot ovat muuttuneet traagisesti. Neljään vuoteen ei ole satanut pisaraakaan. Vauraat sukutilat ovat vaarassa joutua vasaran alle. Uhkan tuntua lisäävät kauhistuttavat tuhopoltot ja mystiset tapahtumat.

Tähän maisemaan saapuu hippikulkurilta näyttävä Tom Keatley, mies jota sanotaan sateentekijäksi. Hänet on hälyttänyt paikalle Karen Grange, pankinjohtaja, joka ei tiedä enää muuta keinoa kuolevan kaupungin pelastamiseksi. Ulospäin tyylikäs ja varautunut Karen ja rento, naisten katseita keräävä Tom eivät tunnu sopivan työpariksi, mutta heillä on enemmän yhteistä kuin arvaavatkaan.

Liittolaiset ryhtyvät yhdessä tutkimaan kaupungin arvoituksia, mutta huomaavat olevansa herkulesmaisen tehtävän edessä. Vastustajana on jotain ihmistä suurempaa.*



Tässä kirja, jossa on jotain Stephen King-maista, mutta selvästi naisellisella kosketuksella. Tapahtumissa on samaa mystistä selittämättömyyttä, joka kuitenkin samalla tuntuu ihan ymmärrettävältä ja loogiselta kuin mitä Kingin kirjoissa. Kuitenkin hahmoihin ja heidän välisiinsä suhteisiin on paneuduttu selvästi naisellisemmalla otteella. Perhesuhteita ja pientä romantiikkaa on luvassa.

Moloneyn tyyli kirjoittaa on rento ja miellyttävä lukea. Tapahtumissa kestää yleensä helposti mukana. Ehkä pientä miinusta antaisin liian monista henkilöhahmoista ja tapahtumista jotka tapahtuvat miltei kokoajan päällekkäin ja välistä niiden järjestys saattaa olla melko hyppivä. Ehkä aavistuksen liikaa pompottelua sinne ja tänne.

Koska hahmoja on niin iso liuta, jää suurin osa heistä melko pintapuolisiksi. Ja ne pienet romanttiset jutut ovat vähän liian itsestään selviä ja tuntuvat tapahtuvan vähän liian nopeasti. Kaupungin historiasta ja sen tapahtumista olisi ihan mielellään saanut enemmänkin selville. Muuten kyllä ihan miellyttävä teos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti