lauantai 26. joulukuuta 2015

Kami Garcia & Margaret Stohl: Beautiful Darkness

Alkuteos: Beautiful Darkness (2010)
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 503
Kustantaja: Penguin Books
ISBN: 978-0-141-32609-2
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Caster Chronicles #2
Peukku: ^^b


*One night in the rain, Ethan Wate opened his eyes and fell in love with Lena Duchannes.
His life would never be the same.


Lena is a Caster and her family is locked in a supernatural civil war. On her sixteenth birthday Lena made a terrifying choice, which now haunts her day and night.


And, as her seventeenth birthday approaches, Lena and Ethan face even greater danger. A Caster and a Mortal can never truly be together.


Every kiss is a curse.
Ethan’s next heartbeat could be his last.
It is their curse now…*


Onko joku sääntö, että toinen osa sisältää rakkaustarinan “minun on jätettävä sinut” osuuden? Niin oli Twilightissa ja niin on Caster Chroniclessakin. Ryppyjä Ethanin ja Lenan rakkauteen on siis luvassa. Tosin nyt on tarjolla muutakin. Nimittäin joukko uusia upean kauniita hahmoja, joista tietysti pyörii Lenan ja osa Ethanin ympärillä. Joten mustasukkaisuutta ja epäilyä on tarjolla. Ehkä kuitenkin vähän keinotekoisen oloisesti. Ainakin Lenan mustasukkaisuuskohtaus on jotenkin piinallinen. Lena kun yhtään ei tunnu sellaiselta… Olkoonkin, että hän elää aika rankkaa vaihetta elämässään syyllisyytensä ja valintansa kanssa.


Sarjan kakkososassa ei ole luvassa kauheasti Lenan ja Ethanin lirkuttelua. Sen sijaan Ethan pääsee kirjaston ja Keeper-harjoittelija Livin avustuksella tutustumaan paremmin Casterien maailmaan. Onneksi myös Link roikkuu mukana ja hänen asemansa ja merkityksensä sen kun kasvaa. Samoin kuin myös Lenan Ridley-serkun, joka pyöräyttää hyrrää kerran tai parikin…


Sota hyvien ja pahojen casterien välillä on tässä osassa jo voimissaan ja Ethankin sidotaan tiukemmin mystiikkaan mukaan. Hän ei ehkä olekaan vain tavallinen kuolevainen, vaan jotain enemmän… Ja yllättäen pikkuisesta Gatlinin kaupungista alkaa löytymään monia henkilöitä, jotka tietävätkin casterien maailmasta. Ja aina kun Ethan tovereineen on pulassa, ilmestyy auttajia. Kai se on ennustajille ja näkijöille annettava anteeksi. Nuo pahukset kun tietävät milloin kuuluu olla ja missä.


Tarjolla on siis rutkasti etsimistä ja pohtimista. Ethan kumppaneineen pääsee juoksemaan ympäriinsä Kuun kirjaston mystisiä tunneleita ja vierailemaan erilaisissa paikoissa. Myös menneisyydestä paljastuu uusia asioita, jotka ovat omiaan sotkemaan pakkaa entisestään. Ykkösosasta tuttuja näkyjä on luvassa lisääkin, joskin nyt ne liittyvät tietenkin eri henkilöihin kuin aikaisemmin.

Tämä kakkososa on paljon toiminnallisempi ja jännittävämpi kuin ensimmäinen. Tapahtumat myös sijoittuvat paljon lyhyemmälle ajalle, mikä on omiaan kiihdyttämään tapahtumien kulkua. Yllättäviä käänteitä on luvassa useampiakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti