tiistai 29. joulukuuta 2015

Kami Garcia & Margaret Stohl: Beautiful Redemption

Alkuteos: Beautiful Redemption (2012)
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 451
Kustantaja: Penguin Books
ISBN: 978-0-141-33527-8
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Caster Chronicles #4
Peukku: ^^b


*Ethan Wate always dreamed of leaving the stifling southern town of Gatlin.


But he never dreamt that finding love with Lena Duchannes would drive him away. Lena is a Caster girl whose supernatural powers unveiled a secretive and cursed side of Gatlin, so powerful it forced him to make a terrible sacrifice.


Now Ethan must find a way to return to Lena - and Gatlin - as she vows to do whatever it takes to get him back. Even if it means trusting old enemies or risking their loved one’s lives…


Can Ethan and Lena rewrite their fate and their spellbinding love story in this stunning finale to the Beautiful Creatures series?*


Sarjan neljäs ja viimeinen osa on jollain tapaa kaksiteräinen miekka. Tavallaan se on “ylimääräinen”, sillä oikeastaan kaikki suuret juonet saatiin jo solmittua loppuun kolmannen kirjan lopussa. Toisaalta taas se heittää peliin aivan uuden kierroksen ja toisen mahdollisuuden. Lisäksi se on ehkä kokonaisuutena koko sarjan paras.


Nyt tulee kirjoitettua hieman spoilereita, joten jos aikaisempia osia ei ole tullut vielä luettua, niin kannattaa lopettaa lukeminen tähän. Ellei sitten halua paljastuksia…


Kolmannen kirjan lopussa Ethan uhrasi itsensä, jotta saatiin aikaiseksi Uusi järjestys. Mutta entä jos niin ei ollutkaan tarkoitus tapahtua? Entä jos jonkun toisen piti kuolla? Entä jos olisi olemassa mahdollisuus muuttaa kohtaloa? No näinhän se on. Neljäs kirja kertoo siitä, miten Ethan ensin “tottuu” kuolemaansa ja sitten alkaakin taistella kohtaloaan vastaan. Hän liukuu Tuonpuoleisen ja todellisen välillä, tapaa Amman esi-isät ja jättää viestejä Lenalle ja muille. Hän kulkee ystävien avulla taistelemaan ilkeitä Keepereitä vastaan ja muuttamaan kirjan sivuja.


Samaan aikaan todellisessa maailmassa Lena ja muut joutuvat taistelemaan ikäväänsä vastaan. Toisaalta maailma on parempi, mutta heille se ei ole sama ilman Ethania. Kun sitten Ethan saa välitettyä avunpyyntönsä, ovat kaikki tietenkin valmiita saattamaan asiat oikealle tolalleen. Vielä viimeisiä pahiksia vastaan on käytävä, jotta kaikki olisi hyvin.


Neljäs osa on jaettu kolmeen pienempään kirjaan. Ensimmäisessä Ethan kertoo Tuonpuoleisen alkutaipaleensa ja sieltä paljastuu vaikka mitä kiintoisaa ja jännittävää. Toisessa osassa Lena on kertojana. Tämä osa tapahtuu todellisessa maailmassa. Muutamakin yllätys on luvassa. Viimeisessä osassa Ethan palaa kertojaksi ja päättelee tarinan Tuonpuoleisessa ja todellisessa. Valitettavasti lopussa ei ole niin kauheasti yllätyksiä. Kaikki tietävät jo sen, kuka kuoleekin Ethanin sijasta...


Vaikka kirjan loppu on ennalta-arvattava, on tässä osassa silti selkeyttä ja voimaa, joka ehkä saattoi olla heikommin esillä sarjan aikaisemmissa osissa. Tämä on ehyt ja hyvin rakennettu kokonaisuus, johon ei olla tungettu liikaa asioita tai liian uskomattomia juonenkäänteitä.


Kaikkiaan Caster Chronicles -sarja on viihdyttävää ja hyvin kirjoitettua fantasiaa, jossa pääpointti ei ehkä niinkään ole eeppisessä rakkaustarinassa (vaikka sellainen se myöskin on), vaan ystävyydessä ja elämässä itsessään. Kaikin puolin siis oikein luettava nuortenkirjasarja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti